logo-zrenjanin                   infolokal

naslovna

O 111 MILIONA EVRA RASPRAVA NA LETO

za 19. jun odloženo ročište po 

tužbi bivših radnika „Jugoremedije“

 

Najveći odštetni zahtev u zrenjaninskom Privrednom sudu, vrednosti 12,2 milijarde dinara, ili 111 miliona evra, sačekaće do 19. juna, za kada je odloženo prvo ročište. Postupak u kojem su  podnosioci tužbe „Jugoremedija“ fabrika lekova AD i 360 malih akcionara te farmaceutske kuće, zatim „Luksol farmacija“ i firma „Penfarm“ koju su osnovali nekadašnji radnici i akcionari „Jugoremedije“, u četvrtak, 3. aprila nije započeo iz proceduralnih razloga. Na listi tuženih su Republika Srbija, koju zastupa državni pravobranilac, Agencija za privatizaciju i Centralni registar hartija od vrednosti.

Read more: O 111 MILIONA EVRA RASPRAVA NA LETO

A KAO NOVA KOŠTALA 300.000 EVRA

DEVASTIRANU ZGRADA CEBE KOD NADVOŽNJAKA BELGIJANCI NUDE NA PRODAJU ZA POLA MILIONA EVRA

„Delez grupa“ oglasila je prodaju poslovne zgrade „Centrobanata“, popularne CEBE kod nadvožnjaka ka Bagljašu. Ovo zdanje ima površinu od preko 2.200 kvadrata, na placu od 63 ara. Bivša upravna zgrada „Centrobanata“, mada  u veoma lošem stanju, nudi se potencijalnim kupcima za pola miliona evra. 

Read more: A KAO NOVA KOŠTALA 300.000 EVRA

MANJE ZAŠTITNIKA GRAĐANA

 GRADSKO VEĆE ZRENJANINA

Zrenjaninsko Gradsko ve­će utvrdilo je u sredu predlog nove odluke o zaštitniku građana, i uputilo je na usvajanje Skupštini Zrenjanina. Predloženi tekst većnicima je obrazložio Milan Mrkšić, sekretar Skupštine.

- Nova odluka je pripremljena nakon što je republički zaštitnik građana Saša Janković obavestio predsednika Skupštine Zrenjanina o neusklađenosti odredbi postojeće odluke sa Zakonom o zaštitniku građana. U njegovom dopisu taksativno su navedene koje su zakonske nadležnosti zaštitnika građana, i to je ugrađeno u dokument koji se predlaže. Osim toga, u novoj odluci se predlaže da se broj zamenika zaštitnika građana Grada Zrenjanina smanji sa tri na jednog. Procena je da time neće biti umanjena efikasnost zaštite građana - rekao je Mrkšić. 

Predlog nove odluke prokomentarisao je i gradonačelnik mr Ivan Bošnjak.

Read more: MANJE ZAŠTITNIKA GRAĐANA

„PRAĆE” DNEVNO 800.000 KUBIKA

NIS SA 3,3 MILIJARDE DINARA U 

ELEMIRU GRADI POGON ZA ČIŠĆENJE DOMAĆEG GASA 

OD UGLJEN DIOKSIDA I PRIMESA

Nadomak Elemira, u kru­­gu Pogona za pripremu i transport nafte i gasa, „NIS Gas­prom njeft” gradi aminsko postrojenje za prečišćavanje domaćeg, prirodnog gasa. Radovi su počeli avgusta prošle godine i biće završeni do jeseni. Za ovaj projekat namenjeno je 3,3 milijarde dinara, a na gradilištu će biti angažovani radnici bar 200 domaćih preduzeća. 

Kako samo saznali od di­rektora elemirskog TNG, Predraga Grujića, i vodećeg inženjera ovog pogona, Nikole Vukoja, završetkom postrojenja za prečišćavanje prirodnog gasa stvoriće se uslovi da u domaćoj distributivnoj mreži gas po kvalitetu bude potpuno u skladu sa propisima koji će važiti 1. jula. 

Read more: „PRAĆE” DNEVNO 800.000 KUBIKA

ROBERT SABO (SNS) O OBELEŽAVANjU 160. GODIŠNjICE ROĐENjA MIHAJLA PUPINA: DOSTOJNO SE ODUŽITI VELIKANU

Aktivisti Srpske napredne stranke imaju značajnu ulogu u obeležavanju 160. godišnjice rođenja jednog od najvećih srpskih naučnika svih vremena Mihajla Pupina, istaknuto je na konferenciji za medije Srpske napredne stranke održanoj u sredu.
- Skupština grada Zrenjanina proglasila je ovu godinu, kada se navršava 160. godina od rođenja velikog naučnika, rodoljuba i dobrotvora, i počasnog građanina našeg grada - za godinu Mihajla Pupina. Formiran je Organizacioni odbor za obeležavanje jubileja, u čijem sastavu su predstavnici Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, Visoke tehničke škole, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva, Kulturnog centra, Društva inženjera i tehničara, Muzej Pupina iz Idvora i Fondacija „Mladen Selak“ iz Beograda – izjavio je ovom prilikom odbornik Skupštine grada Robert Sabo, koordinator radnog tela za obeležavanje ove godišnjice.

Read more: ROBERT SABO (SNS) O OBELEŽAVANjU 160. GODIŠNjICE ROĐENjA MIHAJLA PUPINA: DOSTOJNO SE ODUŽITI...

Vesti - Zrenjanin

Vesti Dana

Vreme

Kursna Lista

Arhiva - pristup

Pretraga