logo-zrenjanin                   infolokal

naslovna

SVEČAN POČETAK OBELEŽAVANjA GODINE MIHAJLA PUPINA

AMERIKA JE UČILA OD PUPINA,NEKA SADA UČI I SRBIJA
Svečanom akademijom u baroknoj sali Skupština Zrenjanina, ove srede je počelo obeležavanje „Godine Mihajla Pupina u Zrenjaninu“, u povodu 160-godišnjice rođenja velikog naučnika, rodoljuba i pisca. Skupu je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak, a o životu i radu velikog naučnika i pronalazača, koji je pored elektrotehnike i telefonije dao vredne rezultate i u drugim oblastima fizike govorili su predsednik Fondacije „Mladen Selak“ dr Milan Božić i profesor dr Branko Kovačević, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i predsednik Akademije inženjerskih nauka Srbije.

Read more: SVEČAN POČETAK OBELEŽAVANjA GODINE MIHAJLA PUPINA

NA ZAKAZANOM ZASEDANjU SKUPŠTINE GRADA ZRENjANINA

U SAZIVU I VODA ZDRAVA ZA PIĆE
Dan uoči zasedanja Skupštine grada Zrenjanina saznali smo da će na njoj pored tačaka dnevnog reda datih u sazivu, biti saopštena i najnovija informacija vezana za pitanje snabdevanja Zrenjaninaca pijaćom vodom.
- Rešavanje ovog teškog problema angažuje sve naše snage i autoritet. Odluka o raskidu ugovora sa „Vasertehnikom“ je doneta, ali treba da bude jasno da je nije jednostavno sprovesti. Odbornicima, a i najširoj javnosti, kako žiteljima grada tako i okolnih sela predočićemo sve što smo do sada učinili. Jasno ćemo saopštiti da postoji više ozbiljnih ideja o tome kako rešiti ovaj problem koji se „vuče“, evo već tri i po decenije – izjavio je u sredu u podne predsednik Skupštine Zrenjanina, Rade Bulajić.
M. S-n.

Read more: NA ZAKAZANOM ZASEDANjU SKUPŠTINE GRADA ZRENjANINA

U „RADIJATORU” VERUJU DA ĆE USKORO PREBRODITI POSLOVNE TEŠKOĆE

NOVA LINIJA ULIVA NADU
Početkom ove nedelje blo­kada računa zrenjaninskog „Radijatora”, firme sa više od 500 zaposlenih, iznosila je 145,2 miliona dinara. Sa problemom likvidnosti ova fabrika suočava se skoro 400 dana. Nedeljko Grubeša, kome je povereno da vodi „Radijator” nakon što je krajem 2007. godine većinski vlasnik livnice postao konzorcijum na čelu sa bjelovarskom „Ljevaonicom”, ne misli da je situacija kritičnija nego u najvećem delu srpske privrede. On je štaviše uveren da će „Radijator” iz krize „isplivati” brže od mnogih ovdašnjih firmi. Razlog za optimizam objašnjava činjenicom da su kupci državnog kapitala „Radijatora” ispoštovali sve ugovorom predviđene investicione obaveze, kao i da im je marta ove godine to potvrdila i Agencija za privatizaciju.

Read more: U „RADIJATORU” VERUJU DA ĆE USKORO PREBRODITI POSLOVNE TEŠKOĆE

INVESTICIJE - „LUVATA“ NA JESEN POČINjE IZGRADNjU HALE

I KUVAJĆANI ZAINTERESOVANI
- Blizu smo dogovora sa jednom kuvajtskom kompanijom koja je takođe zainteresovana za investiciju u Zrenjaninu. Traže se modaliteti partnerstva - najavio je pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević u sredu, u kratkom razgovoru za naš list. Ipak, dve najznačajnije investicije u ovoj godini biće pogoni „Luvate“ i italijanskog „Sitipa“.
Dević podseća da je Vlada Srbije već dala saglasnost da se „Luvati“ dodeli građevinsko zemljište bez naknade u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Jugoistok - Ečka“.

Read more: INVESTICIJE - „LUVATA“ NA JESEN POČINjE IZGRADNjU HALE

ISPLAĆENE NAKNADE VEĆINI POSMATRAČA I ČLANOVA BIRAČKIH ODBORA ZA IZBORE ODRŽANE 16. MARTA

DOBILI ČETIRI MILIONA
Većina članova biračkih odbora koji su, u ime Republičke izborne komisije, radili na realizaciji izbora održanih 16. marta na glasačkim mestima na području Grada Zrenjanina, primila je dnevnice za obavljeni posao. Prema našoj računici isplaćeno im je više od četiri miliona dinara.
 - Republička izborna komisija je prebacila novac, i on je uplaćen na račune koje su članovi biračkih odbora dostavili. Reč je o 2.712 ljudi, od toga nije isplaćeno samo njih pedesetak, i to zbog nepotpunih podataka koje su o sebi dali: broj računa nije validan i nedostaje broj telefona, tako da nije bilo moguće uspostaviti kontakt - kaže za naš list Jasmina Malinić, načelnica Gradske uprave, pozivajući ih da se jave, dostave podatke i omoguće isplatu.

Read more: ISPLAĆENE NAKNADE VEĆINI POSMATRAČA I ČLANOVA BIRAČKIH ODBORA ZA IZBORE ODRŽANE 16. MARTA

Vesti - Zrenjanin

Vesti Dana

Vreme

Kursna Lista

Arhiva - pristup

Pretraga