logo-zrenjanin                   infolokal

naslovna

DELEGACIJA SREDNjOBANATSKOG OKRUGA POSETILA TEMIŠVAR

DOGOVOR SA ITALIJANSKIM PRIVREDNICIMA

- Kontakti između privrednika i predstavnika lokalne samouprave srednjeg Banata sa partnerima iz Italije i drugih zemalja koji posluju u susednoj Rumuniji odvijaće se direktno, bez posredničkih firmi, uz punu podršku državnih organa. To je dogovoreno tokom posete Temišvaru. Pri tome smo imali veliku pomoć od generalnog konzula Srbije u Temišvaru Lazara Manojlovića i Viktora Kobjeckog, sekretara Privredne komore Srbije – rekao je Dušan Šijan komentarišući jednodnevnu posetu privredno političke delegacije srednjobanatskog okruga Temišvaru.
U delegaciji su bili generalni direktor Industrije ulja „Dijamant“ Slavica Kešelj i komercijali direktor Dejan Dokmanov, predsednik opštine Sečanj Predrag Milošević, predsednik SO Nova Crnja Ranko Brborić, Dragan Vidaković predstavnik ZREOK-a, Žarko Đuričić iz sečanjskog preduzeća „Sveti Nikola“ i Dragoljub Doroškov – direktor Hotela „Tiski cvet“ u Novom Bečeju.

Read more: DELEGACIJA SREDNjOBANATSKOG OKRUGA POSETILA TEMIŠVAR

MITAR VUČUREVIĆ, PREDSEDNIK OPŠTINE ŽITIŠTE, O SITUACIJI U KOMPANIJI „AGROŽIV”:

POTREBNO JE DUGOROČNO REŠENjE

- Voma smo zainteresovani da „Agroživ” opstane jer je to najveća kompanija sa sedištem u opštini Žitište i značajno puni naš budžet. U „Agroživu” je zaposleno 1142 radnika, od toga oko 700 sa teritorije opštine Žitište, pa je jasno da nam je i zbog toga opstanak „Agroživa” od vitalne važnosti. Lokalna samouprava nema mogućnost da direktno utiče na to, trudimo da lobiranjem kod nadležnih državnih institucija pomognemo, ali moramo da sačekamo formiranje nove vlade. Postoje različite mogućnosti rešavanja situacije u „Agroživu”, ali ni jedna opcija ne može dati rezultat brzo, potrebno je dugoročno rešenje, odnosno postavljanje temelja budućeg funkcionisanja kompanije. Pre svega, treba zaustaviti prodaju „Živinoplusa” u stečaju i AD „Klanica”, čiju imovinu kompanija „Agroživ" koristi po osnovu ugovora o zakupu, a koji su nekada činili deo ove kompanije – izjavio je Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište.                                 
B. M.

PREKOGRANIČNA SARADNjA OPŠTINE SEČANj

IZLOŽBA „RIMSKI MERMER IZ VIMINACIJUMA“

Sečanj je od 10. do 14. aprila bio domaćin arheološke izložbe „Rimski mermer iz Viminacijuma“, koja je realizovana u okviru međunarodnog projekta prekogranične saradnje „Imperium Romanum“. Cilj projekta, podržanog i finansiranog od EU, jeste promovisanje kulturnih vrednosti i arheološkog nasleđa na teritoriji Srbije i Rumunije, van velikih muzejskih centara. Izložba je postavljena u velikom montažnom muzejskom kontejneru gde su izloženi skulpture, reljefi, zapisi, nadgrobni spomenici, predstave rimskih bogova, portreti građana i drugi originalni muzejski eksponati. Ova manifestacija je izazvala veliko interesovanje građana.

Read more: PREKOGRANIČNA SARADNjA OPŠTINE SEČANj

Vesti - Zrenjanin

Vesti Dana

Vreme

Kursna Lista

Arhiva - pristup

Pretraga