logo-zrenjanin                   infolokal

naslovna

SOCIETATEA ROMÂNILOR “BEGA” DIN ZRENIANIN

O scurtă incursiune în timp: 7 ani de activitate, mult sau puţin pentru atingerea dezideratelor?

Societatea Românilor “Bega” din Zrenianin este una dintre cele mai tinere asociaţii româneşti în peisajul cultural identitar din Banatul sărbesc. A fost înfiinţată în anul 2007, de către un grup de tineri entuziaşti din Zrenianin, în scopul păstrării identităţii ligvistice şi culturale, pentru perpetuarea tradiţiilor, valorilor spirituale şi conştientizarea identităţii în rândul românilor din oraşul aşezat pe malurile râului al cărui nume îl poartă.                    
Societatea îşi are sediul în clădirea din strada Makedonska nr. 13, unde se desfăşoară activitatea majoritatăţii organizaţiilor non-guvernamentale din Zrenianin, având la dispoziţie un birou pentru repetiţii, întâlniri şi şedinţe şi Sala de spectacole, destinată evenimentelor culturale organizate de “Bega”.

Read more: SOCIETATEA ROMÂNILOR “BEGA” DIN ZRENIANIN

EDIȚIA XV-A A CONCURSULUI DE RECITATORI “BUNA VESTIRE”

TOATE LOCURILE I ÎN ROMÂNIA
La această ediție jubiliară a uneia dintre emblematicele manifestări ale tinerilor români din Voivodina – Serbia au luat parte 76 de recitatori  atât de la noi cât și din România. Participanți de la noi au venit din Vârșeț, Torac, Alibunar, Ecica, Uzdin, Mesici iar din România din Timișoara, Mănăștiur, Caransebeș Târgoviște...
Primul juriu format din: Gheorghe Rancu(Șopotul Vechi) - preşedinte, Ioan Iorga (Șopotul Vechi), Irina Linţa (Uzdin), Ileana Roman (Dr. T. Severin) şi Titu Dinuţ (Șișești) a jurizat concurenți la două categorii de recitatori: predșcolari și recitatori de poezie religioasă și a hotărât următoarele:

Read more: EDIȚIA XV-A A CONCURSULUI DE RECITATORI “BUNA VESTIRE”

AGRICULTORII TORĂCENI SE REINTORC LA PRIMA DRAGOSTE SFECLA DE ZAHĂR

Dacă anul trecut a fost unul nefast pentru agricultori, în confruntarea lor cu statul, acesta din urmă oferindu-le prețuri derizori la produsele lor agricole obținute cu atâta trudă, atât la grâu cât și la porumb, în primăvara acestui an țăranii modest dar sigur din nou se îndreaptă spre alte produse agricole industriale cu precădere sfecla de zahăr.  Acest lucru este desigur valabil și pentru numeroșii agricultori torăceni, care de data aceasta s-au pus toată nădejdea că vor trece mai bine cu prima lor dragoste, apropo de însămânțarea sfeclei de zahăr. – in extenso, adică pe suprafețe foarte mari.

Read more: AGRICULTORII TORĂCENI SE REINTORC LA PRIMA DRAGOSTE SFECLA DE ZAHĂR

Vesti - Zrenjanin

Vesti Dana

Vreme

Kursna Lista

Arhiva - pristup

Pretraga