logo-zrenjanin                   infolokal

naslovna

REČ GLAVNOG UREDNIKA: PREĆI SA REČI NA DELA!

Piše: Dalibor Bubnjević
Odluka gradskih čelnika da se 2014. proglasi godinom Mihajla Pupina je za svaku pohvalu! Ovim ćemo pokušati da odamo dostojnu počast jednom od najvećih svetskih stručnjaka i počasnom građaninu Velikog Bečkereka. Nedavna priredba sa izuzetnim zvanicama, a koja je održana u gradskoj kući, uliva nadu da će i predstojeće aktivnosti biti na zavidnom nivou.
Pupin je ostavio pozamašni trag u nauci.

Read more: REČ GLAVNOG UREDNIKA: PREĆI SA REČI NA DELA!

ZRENjANIN I PANČEVO POTPISALI MEMORANDUM O SARADNjI

ZAJEDNO NA PROJEKTU UPRAVLjANjA IMOVINOM
Gradonačelnici Zrenjanina i Pančeva, Ivan Bošnjak i Pavle Radanov, u prisustvu generalnog sekretara SKGO Đorđa Staničića, potpisali su prošle nedelje u Pančevu Memorandum o saradnji i zajedničkom učešću u projektu „Upravljanje imovinom 1,2,3". Potpisivanju je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Duško Radišić. Projekat se realizuje u okviru programa „Eksčejndž 4" (Exchange 4) koji finansira Evropska unija, njime rukovodi Delegacija EU u Srbiji, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština.
Ciljevi projekta su razvoj ljudskih resursa u Pančevu i Zrenjaninu u oblasti popisa i upisa imovine jedinica lokalne samouprave putem obuka, prezentacija i transfera znanja, kao i unapređenje procedura i instrumenata za popis i upis imovine u oba grada u skladu sa preporučenom metodologijom. Ukupna vrednost projekta je 115 hiljada evra, od kojih 100 hiljada finansira EU, dok ostatak sufinansiraju Zrenjanin i Pančevo. Realizacija projekta počela je 3. februara ove godine i trajaće 12 meseci.

Read more: ZRENjANIN I PANČEVO POTPISALI MEMORANDUM O SARADNjI

ZAPOČETO RUŠENjE DELA ZGRADE U CENTRU GRADA

OPREZ PEŠACIMA U NAREDNIH PAR NEDELjA
U centru grada započeto je prošlog petka rušenje dela zgrade koja se nalazi uz zgradu poreske uprave, odnosno bivšeg SDK. Kako je oglasila Komunalna policija Grada Zrenjanina, ovi radovi na rušenju dela objekta u Ulici Kralja Aleksandra 40 trajaće nekoliko nedelja, s obzirom da će se šut nakon rušenja ovog dela građevinskog objekta, koji se obrušio još prošlog januara, odnositi selektivno. Nakon toga, zgrada se neće nadograđivati već će se samo uraditi građevinski radovi kako bi se objekat doveo u funkcionalno stanje. Kako saznajemo, za ove aktivnosti obezbeđeno je milion dinara, dok radove izvodi firma „Pro kasa“.

Read more: ZAPOČETO RUŠENjE DELA ZGRADE U CENTRU GRADA

MLADI ZA NAJMLAĐE: NALEPŠI JE DEČJI OSMEH

U organizaciji Doma studenata „Mihajlo Predić – dr Miša”, Crvenog krsta i Gradskog saveta za mlade grada Zrenjanina, u glavnoj gradskoj ulici održana je u sredu, u susret raspustu i uskršnjim praznicima, akcija „Ništa nam nije preče od osmeha naše dece”. Cilj akcije je bio da se okupi što više mališana predškolskog uzrasta kako bi se družili sa svojim vršnjacima i pokazali da uz malo volje i truda može nekom da se ulepša dan i izmami osmeh.
Ovu akciju najavili su studenti iz Studentskog doma „Mihajlo Predić - dr Miša” na Danima studenata.

Read more: MLADI ZA NAJMLAĐE: NALEPŠI JE DEČJI OSMEH

TEHNIČKI FAKULTET „MIHAJLO PUPIN”, ZRENjANIN

FAKULTET DOBIO REAKREDITACIJU!
Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu Univerziteta u Novom Sadu, dobio je reakreditaciju za nekoliko studijskih  programa. To su informacione tehnologije, menadžment informacionih tehnologija, informatika i tehnika u obrazovanju, mašinsko inženjerstvo, odevno inženjerstvo i  inženjerstvo zaštite životne sredine. To znači da je Fakultet ispunio stroge standarde za ponovnu akreditaciju.

Read more: TEHNIČKI FAKULTET „MIHAJLO PUPIN”, ZRENjANIN

Vesti - Zrenjanin

Vesti Dana

Vreme

Kursna Lista

Arhiva - pristup

Pretraga