МОNTAŽNE KUĆE ZA DVE IZBEGLIČKE PORODICE: Najlepši poklon pred Novu godinu

Predragu Kleutu iz Medaka u Lici i Milanu Rađenoviću iz Okučana u Zapadnoj Slavoniji, koji su u Banat došli kao prognanici posle „Oluje“, danas su predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije, Grada Zrenjanina i građevinskih firmi „Monter gradnja“ iz Ivanjice i „Klip inženjering“ iz Beograda uručili ključeve montažnih porodičnh kuća, podignutih u Elemiru, odnosno Tarašu.

Porodice Kleut i Rađenović do danas su živele u starim, dotrajalim kućama koje su kupili, a sada se – kako sami kažu – najzad posle 22 godine može reći da imaju dobre uslove za život.

Rađenović je napustio Hrvatsku kada je imao šest, a Kleut 37 godina.

Zrenjanin se pokazao kao izrazito solidarna društvena sredina u proteklih 25 godina, od kako su prvi prognanici – žrtve rata – počeli da dolaze u ovaj deo naše zemlje. Za zbrinjavanje progannika poslednjih godna utrošeno je oko 100 miliona dinara, a kada bude završena gradnja 11 stanova u ulici Franje Kluza, 40 u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu i 26 u Kleku – ta brojka popeće se na 300 miliona dinara. Verujem da familijama koje su danas dobile kljčeve ovih kuća nije bilo lepšeg načina da se uđe u Novu godinu – izjavio je ovom prilikom Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, koji je Kleutu i Rađenoviću uručio ključeve kuća.

nagrada 119_

Stambeno zbrinjavanje dve izbeglične porodice finansirano je iz sredstava Regionalnog programa za zbrinjavanje izbeglica u kom učestvuju SAD i više zemalja Evropske unije, a korisnici su iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske,

M. S-n.

nagrada 125_