10 POBEDA U NIZU ZA DEJANU: Srpska teniserka osvojila dve titule

Na tri uzastopna teniska turnira, serije 25.000 ITF tura, održana u portugalskom gradiću Obidusu, naša nekadašnja sugrađanka Dejana Radanović  osvojila je dve titule i stigla do finala. Na prvom turniru 3. juna poražena je u finalu, a naredna dva vikenda, 10. i 17. juna, osvojila je dva trofeja. Sva tri takmičenja održana su na terenima pokrivenim tepihom teniske akademije „Bom Sucesso“.

Zanimljivo je da je u nedelju 17. juna, istog dana kada i Radanovićeva, turnir osvojila i njena koleginica iz reprezentacije Aleksandra Krunić, pobedivši u finalu turnira na travi u Hertogenbošu.

teniserke

Sa prošlogodišnjeg Fed kup meča u Zrenjaninu

 

Na poslednja dva turnira u Portugalu Dejana, 245. na svetskoj rang listi, nastupila je kao prvi nosilac, a najubedljiviji nastup imala je na trećem po redu turniru, na kojem nije izgubila ni set. Srpska teniserka je prošle godine pobedila na svom  prvom turniru serije 25.000 u Rusiji, a samo za prvih šest meseci ove godine, osvojila je tri turnira te kategorije – pomenuta dva u Portugalu i jedan u martu u Japanu.

Osvojene titule ovog meseca usledile su nakon jednog od Dejaninih najvećih uspeha u karijeri – plasmana u glavni žreb WTA turnira, krajem maja u Nirnbergu. U pitanju je turnir serije „International“ (250.000), jedno od poslednjih takmičenja  sezone na šljaci, provera pred drugi gren slem Rolan Garos. Zato u Nirnbergu nastupaju najbolje teniserke sveta, a prethodne pobednice ovog turnira bile su aktuelna šampionka Rolan Garosa i svetski broj jedan Simona Halep, zatim Eženi Bušar, Kiki Bertens. Prošavši dva kola kvalifikacija, Dejana Radanović je u prvom kolu glavnog žreba naletela na prvog nosioca – dvostruku šampionku turnira i 20. teniserku sveta Kiki Bertens. Poražena je sa 2:0 u setovima (6:1, 6:1), ali očigledno da je nastupom u Nirnebergu stekla sampouzdanje za nastavak sezone.

 

M.M.

radanovic bertens skrinsot

Dejana Radanović: pozdrav sa sudijom posle poraza od Kiki Bertens