NAJAVA DOGAĐAJA

„BANATSKA BAJKA …”
U okviru programa manifestacije: „Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti” u četvrtak, 8. juna od 19 časova, biće koncert učenika Niže baletske škole „Dimitrije Parlić” iz Pančeva, Odeljenje Zrenjanin. U petak, 9. juna, predviđen je koncert učenika Muzičke škole „Josif Marinković”, u subotu, 10. juna, biće predstavljeno naseljeno mesto Melenci a u nedelju, 11. juna, Elemir. U utorak, 13. juna, biće vinsko veče. Programi počinju u 20 časova. Ulaz je slobodan. U slučaju lošeg vremena program će biti u Kulturnom centru .

VELIKANI FILMA
U okviru filmskog ciklusa „Velikani sedme umetnosti” u četvrtak, 8. juna, u 21 čas, u maloj sali Kulturnog centra je projekcija filma „Krvavi presto” (Japan, 1957.). Režija Akira Kurosava. Ulaz slobodan.

ŠKOLA CRTANjA
Izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja za decu i odrasle biće otvorena u petak, 9. juna, u malom holu Kulturnog centra, u 17 časova. Školu, koja je za 4 godine imala 200 polaznika, vodi Bojana Pisadorov.

IZLOŽBA
Učenici Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla” predstaviće se, u petak, 9. juna, u 19 časova, u izložbenom prostoru Kulturnog centra. Koordinator je akademski slikar mr Branko Đukić.

BALETSKI KONCERT
Završni koncert Baletske škole „Dimitrije Parlić”, Pančevo, Odeljenje u Zrenjaninu, biće održan u nedelju, 11. juna, u 18 časova. Na programu su koreografije klasičnog i savremenog baleta (muzika Čajkovskog, Respigija, Deliba…) i primenjene gimnastike. Koreografi su Sanja Felbapov, Jelena Sabljić i Aneta Čupić ,a autor koreografija je Đorđe Drljan. Specijalni gosti su učenici Odeljenje u Alibunaru. Učestvuju učenici Niže baletske škole Odeljenja u Zrenjaninu. Ulaznica je 200 dinara.

ŠKOLE ZAJEDNO
„Mi to radimo najbolje” – kulturno zabavni program zrenjaninskih osnovnih škola biće održan u ponedeljak, 12. juna, u 11 časova, u velikoj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, u subotu, 10. juna, u 20 časova, na programu ju predstava „Čudovište“, Branislava Ilića, u režiji Predraga Štrpca. Istog dana, u 10 časova, igra predstava Lutkarske scene „Crvenkapa“, Igora Bojovića, u režiji Biljane Vujović.

KONCERT
Koncert Simfonijskog orkestra RTS, „Filmska čarolija”, biće u ponedeljak, 12. juna, u 20 časova. Pod dirigentskom palicom Bojana Suđića orkestar izvešće muziku iz filmova „Hari Poter”, „Gospodar Prstenova” i „Pirati sa Kariba”. Pokrovitelj koncerta je Grad Zrenjanin. Ulaz je slobodan.

OKRUGLI STO
U utorak, 13. juna, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra je okrugli sto „Novinarstvo u Zrenjaninu danas”. Kraća uvodna izlaganja održaće novinari – Zoran Dedić, Đuro Đukić i Nadica Jakovljev. Poziv za učestvovanje na okruglom stolu upućen je svim medijskim kućama u gradu, internet portalima kao i dopisnicima medijskih kuća koje imaju sedište izvan Zrenjanina. Moderator je Miroslav Samardžić.

BERZA
U nedelju, 11. juna u Kulturnom centru je, od 10 do 14 časova, Berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina): 061/2952592.

FILM
U sredu, 14. i četvrtak 15. juna u maloj sali Kulturnog centra, od 21 sat, u okviru ciklusa „Velikani sedme umetnosti”, biće prikazan film „Dnevnik jedne sobarice”. Režija Luis Bunjuel (Italija, Francuska, 1964.). Ulaz je besplatan.

RADIONICA
U okviru manifestacije „Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti”, od 15. juna do 17. avgusta, svakog četvrtka, u 19 časova, biće kreativne, besplatne radionice „Mali genijalci”. Učestvuju deca od 3 do 7 godina. Voditelj je Otilija Buheker Ilić.

MONOGRAFIJA
Promocija Monografije „Nacionalna klasa: igrani filmovi Gorana Markovića“ Maje Medić, biće u ponedeljak, 12. juna, u 19 časova, u Kafeu „Vinil Bejzik“. Gosti su Goran Marković i autorka.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život”, organizuje u ponedeljak, u 18 sati, U Makedonskoj, 11, predavanje-seminar „Put ka prosvetljenju”. Predavač i voditelj je prof. dr Srđan Škrbić.