NAJAVA DOGAĐAJA

BANATSKA BAJKA
Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti: u četvrtak, 22. juna, u 20.15 časova, predstavlja Veliki teatar iz Jagodine, „Fraze za kućne maze”. U 19.45 časova: „Big Ben”, u 19, Plesni centar Zrenjanin. U petak, 23. juna, u 20 časova: Muzička škola „Josif Marinković”. U subotu, 24. juna, u 20 časova: Banja „Rusanda”, a u nedelju, 25. juna, u 20 časova, Čenta. U ponedeljak, 26. juna, u 20 časova: knjiga Draginje Drage Milović „Sve je ljubav”. U utorak, 27. juna, u 19 časova: Umetnički program, „Na krilima vetra”, Sonja Ljubotina – „Dramastarija”, i mr Senka Milisavljević – Gradski hor KC i korepetitorka Tina Nikolovska. Vinska priča je u utorak, u 20 časova. U sredu, 28. juna, u 20 časova: film „Begejska petlja – Jezero 3” EuroVeloPark – biciklističke ture i Banatski kulturni karavan – pesnik Dragan Sakić. Kreativna radionica „Mali genijalci” je u četvrtak, u 18 časova, Otilija Buheker Ilić, kao i grupa „Yasserstain” i Škola sporta „Čigra” – Tamara Simić, Željko Ivanović, Aleksandar Vujinović i Vladimir Majkić.

TRIBINA
„Zrenjaninska privreda nekad i sad”, naziv je tribine koja će biti održana u maloj sali Kulturnog centra, u utorak, 27. juna, u 19 časova. Uvodničar je dr Đorđe Petrović. Moderator je Miroslav Samardžić.

FILM
U maloj sali Kulturnog centra, u okviru, ciklusa „Velikani sedme umetnosti”, u četvrtak, 2. juna, u 21 sat, biće prikazan film „Gospodin Arkaden”. Sledeće srede i četvrtka, 27. i 28. juna, biće projekcija filma „Staza slave”. Glavnu ulogu igra Majkl Daglas. Ulaz je besplatan.

INDIJSKO POZORIŠTE
U četvrtak, 29. juna, u okviru „INFANT festivala, u Amfiteatru Kulturnog centra gostuje, u 21 čas, indijsko Kriyativ pozorište sa dramom „Gde senka završava”. Ulaz je besplatan.

PREDAVANjE
Dr med. Boro M. Vujasin održaće predavanje u Kulturnom centru u petak, 23. juna u 19 časova „Toksini i njihovo izbacivanje iz tela”.

IZLOŽBA
U Salonu Savremene galerije u Zrenjaninu u ponedeljak, 26. juna, u 19 čsova, biće otvorena samostalna izložba akademskog umetnika Marjana Marića, „Transponovanje 24.35”.

SECESIJA U ARHITEKTURI
Vesna Majstorović, istoričarka umetnosti u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin predstaviće u utorak, 27. juna, u 12 časova, u baroknoj sali Gradske kuće, svoju knjigu „Secesija u arhitekturi”.