3. kis formátumu alkotások biennáléja

Rekordszámú alkotás érkezett a pályázatra

Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület Art Klubjának a szervezésében a kis formátumu alkotások biennáléját.
A beérkezett pályaművekből hétfőm nyílt kiállítás az Egyesület nagytermében. A megnyitón a Josif Marinković Zeneiskola növendékei is közreműködtek. A biennále jelentőségét az egyesület könyvtárosa Tabački Edit méltatta.
A meghirdetet pályáyatra 64 alkotás érkezett bel- és külföldről egyaránt. A műveket az Ábrahám Tényi Jelena, Aleksandar Kačar, Grosu Konstantin, Viorel Flora és Melegi Zsuzsanna összetételű zsűri véleménzezte. Minden zsűri tag egy-egy alkotást választott ki melyet díjaztak.
A döntés értelmében az idei beinnálén a következő alkotók részesültek elismerésben: Duk Júlia (Nagybecskerek), Olgica Vasičin (Nagybecskerek), Tóth Kása Piroska (Óbecse), Szécsi Valéria (Szeged) és Kiss Gábor (Péterréve).
A zsűri nevében Viorel Flora és Slobodan Kačar értékelték az idén benevezett alkotásokat.
A harmadik kis formátumú alkotások biennáléjára beérkezett művekből összeállított kiállítást Melegi Zsuszanna, az idén tízéves jubileumát ünneplő Art Klub vezetője nyitotta meg.
Minden résztvevő művész elismerő oklevélben részesült.