NAJAVA DOGAĐAJA

Novi svetski poredak
Izložba likovne umetnice Ane Cvejić „Novi svetski poredak” otvorena je u Kulturnom centru do 21. aprila. U ovoj seriji crteža – slika, urađenih kombinovanom tehnikom u velikom formatu sa provokativnim imenom postavke, autorka je želela da prepozna savremena značenja i pokuša da dešifruje emocije modernog čoveka u vremenu tehnološke, birokratske i holivudizovane realnosti.

Dečja radionica
U subotu, 10. aprila, u okviru onlajn radionica Kulturnog centra na programu je likovno-edukativna radionica „Grad kao inspiracija” koja će se održati u Narodnom muzeju. Pratioci onlajn programa podsetiće se ili naučiti nešto novo o graditeljskoj baštini i kulturnom nasleđu Zrenjanina. Radionica počinje u 10 časova na Fejsbuk stranici Kulturnog centra.

„Priča se po gradu”
Na velikoj sceni Kulturnog centra u petak, 23. aprila, biće odigrana pozorišna predstava „Priča se po gradu”. Tekst i režiju potpisuje Staša Koprivica. Igraju: Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Anastasia Mandić i Sena Đorović. Predstava počinje u 19 časova. Karte po ceni od 1.000 dinara se prodaju na biletarnici KC-a svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Dani italijanskog filma
U Kulturnom centru u toku aprila, na programu je ciklus „Dani italijanskog filma”, a publika će imati priliku da pogleda četiri žanrovski različita ostvarenja. U četvrtak, 8. aprila, na programu je film Leonarda Tiberija – „Mi smo bili dobrovoljci”. U sredu, 14. i četvrtak, 15. aprila, prikazuje se italijanska drama „Tajne tajne”. Projekcije su u velikoj sali od 19 časova. Ulaz je besplatan.

Mali salon Narodnog muzeja
Izložba radova Jelene Stašević, akademske slikarke, biće dostupna za posetioce od 13. aprila do 7. maja u malom salonu Narodnog muzeja. Nadležna kustoskinja je Biljana Dimkić Krčmar, istoričarka umetnosti.