A muzslyai SZŰZ MÁRIA SZENT NEVE TEMPLOM UDVARÁBAN a és Don Bosco Családok egyesülete szervezésében

Harmadik alkalommal tartottak Családfesztivál
A muzslyai Don Bosco Családok Egyesületének tagjai – a Szűz Mária Szent Neve templommal, a helyi  plébániával, az Emmausz Fiúkollégiummal, a Szent Márton Borkedvelők Egyesületével és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével karöltve – harmadik alkalommal szerveztek családfesztivált.
A vendégeket és a hívőket a helybeli templomban megtartott szentmisén msgr. dr. Német László nagybecskereki megyéspüspök és paptestvérei köszöntötték, mely után Elias Ohoiledwarin verbita atya a családról, Utcai Róbert plébános pedig „Erények a családban” címmel tartottak előadást.
A rendezvény fénypontja a templom mögött létesített új játszótér ünnepélyes megáldása és átadása volt. A játszótér kiépítését a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a muzslyai Szalézi Rend támogatta.
A szervezők a legfiatalabbaknak ezúttal is szerveztek oratóriumot, mely keretében a lelkes animátorok a gyerekeknek ötletes kézműves-és ügyességi-foglalkozást tartottak. A délután folyamán felléptek a helybeli Don Bosco ifjúsági kórus és zenekar fiataljai is, az egész napos esemény pedig a Segítő Szűzanya tiszteletére szervezett körmenettel ért véget.

 Borbély Tivadar