A Nagybecskereki Vöröskereszt az idén jeles jubileumot ünnepelt

140 éves múltra emlékeztek

A Nagybecskereki Vöröskereszt szervezetében az idén jeles jubileumot ünnepeltek, ugyanis fennállásuknak száznegyven éves évfordulójára emlékeztek. A jeles ünnep alkalmából októberben központi megemlékezést szerveztek a Toša Jovanović Népszinázban. Az ünnepi műsort jelenlétükkel megtisztelték többek között: prof. dr. Dragan Radovanović a Serb Kösztársaság Vöröskereszt szervezteének elnöke, valamint Ljubomir Miladinović a Szerb Kösztársaság Vöröskereszt szervezetének titkára, Dejan Ukropović a vajdasági Vöröskereszt elnöke és Boško Mirašević titkára, Simo Salapura polgármester, Snežana Vučurević a Közép-Bánáti Körzet vezetője, az újvidéki, szávaszentdemeteri, nagykikindai és verseci vöröskereszt szervezeteinek képviselői, valamint a városi vöröskereszt aktivistái. A vendégeket Dr Sonja Kapeler Puškarić a városi vöröskereszt jelenlegi elnökasszonya köszöntötte. A Vöröskereszt száznegyven éves tevékenységéről dr Filip Krčmar, Aleksandra Tanasijević és Vesna Karavida jelentettek meg monográfiát. A könyvet Aleksandra Tanasijević a városi vöröskereszt titkárnője mutatta be a megjelenteknek.
Az alkalmi ünnepségen a Vöröskereszt kimagasló elismerésben részesítette dr Mila Karamanićot, dr Sava Belićet, dr Djordje Damjant és Branka Grubačot.
Az ünnepi díszülést követően, a városi vöröskereszt küldöttsége, valamint a megjelent vendégek számára a városháza dísztermében rendezett fogadást Simo Salapura polgármester. A városi múzeumban alkalmi kiállítás nyílt e jeles évforduló kapcsán.

Precz István