A NAPSUGARAS-TÓ MELLETT ELHELYEZKEDŐ PONY-FARM KÖZELÉBEN

34. alkalommal szerveztek Aratóversenyt Muzslyán
Szombaton, július 1-jén, a helybeli Fókusz Klaszter – Családi Gazdálkodók Egyesületének szervezésében 34. alkalommal került sor a hagyományos Aratóversenyre és első ízben az úgynevezett Halas-napra Muzslyán.
A Muzslai Petőfi Sándor MME előtt megjelent vendégeket és helybelieket Sztojkó József, Muzslya helyi közösség tanácsának elnöke, Saša Santovac, Nagybecskerek alpolgármestere és Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes köszöntötték, majd sor került egy tarka művelődési műsorra.
A Napsugaras-tó mellett levő Pony-farm közelében elhelyezkedő búzatáblához érve Kalapis Sztoján atya megáldotta a versenyzőket, a hagyományos aratási reggelit és a termést, majd következett a kézi aratás mozzanatainak felelevenítése és bemutatása. Az idei eseményen 21 csapat vett részt, mégpedig Vajdaságból, Magyarországról, Romániából és Szlovéniából is.
Az egésznapos rendezvény alatt az odalátogatók megtekinthették a helyi civil szervezetek kiállítását, az amatőr festők alkotásait és a nagyanyáink hagyatékából féltve őrzött kézimunkákat. Ezenkívül bemutatásra kerültek  a Prosperitati Alapítvány és a tartományi titkárság támogatásaiból vásárolt helybeliek mezőgépei is.
Másnap, július 2-án, első alkalommal rendeztek Halas-napot, mely keretében a legfiatalabbaknak horgászversenyt, szabadtéri rajzolást és ügyességi játékokat, míg a felnőttek halászléfőző versenyt szerveztek.
A kétnapos eseményt – a többi közt – a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Nagybecskerek Városa, a Császárkert Kft., a Gomex-üzletlánc, a Societe General Bank és Muzslya civil szervezetei támogatták.
Borbély Tivadar