AGENCIJA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA ISTRAŽIVALA KOLIKO SU ČESTE NESREĆE NA ZRENJANINSKIM CESTAMA

Ne opada trend broja poginulih i povređenih

Proteklog vikenda na teritoriji Grada Zrenjanina dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda. Kako saznajemo, dve mlade osobe su poginule, tri lica zadobila su teške telesne povrede, dok su još tri lakše povređene. Uzroci su neprilagođena brzina, alkohol… Jedna od tih dogodila se u petak, 16. jula, u Ulici Cara Dušana, kada je M.T. (27) izazvao saobraćajnu nezgodu i tom prilikom oštetio četiri parkirana automobila.
Po odobrenju osnovnog javnog tužioca, zrenjaninska policija ga je uhapsila zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo, teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave, dvadesetogodišnji putnik u automobilu je zadobio teške telesne povrede opasne po život, a dva putnika su prošla sa lakšim povredama. M.T. je bilo određeno zadržavanje do 48 sati i on je uz krivičnu prijavu priveden osnovnom javnom tužiocu u Zrenjaninu.

MLADI STRADAJU U AVGUSTU
Nažalost, saobraćajne nezgode su učestale na našim drumovima. Prema podacima iz izveštaja Agencije za bazbednost saobraćaja o osnovnim pokazateljima stanja bezbednosti na putevima, u periodu od 2016. do 2020, na teritoriji Grada Zrenjanina dogodilo se ukupno 1.646 saobraćajnih nezgoda. Ukupan broj saobraćajnih nesreća sa nastradalim (poginulim i i povređenim) iznosi 1.120.
Poginulo je 47 lica, dok je teže i lakše povređeno 1.660 osoba. Agencija navodi da za sada nije uspostavljen opadajući trend broja poginulih i povređenih lica u saobraćajnim nezgodama, ali javni ponderisani rizik za naš Grad pripada klasi niske vrednosti, pri čemu je u 2020. došlo do smanjenja navedenog rizika u odnosu na 2019. godinu.
U protekle četiri godine na našim putevima poginulo je 12 mladih osoba (uzrasta od 15 do 30 godina), što čini 26 odsto ukupno poginulih lica, dok je broj povređenih 484 (29 odsto). Oni najčešće stradaju u svojstvu vozača (57 odsto) i to u avgustu mesecu.
Broj povređene dece od nula do 14 godina, u posmatranom periodu, je 109, dok je jedno dete poginulo. Deca najviše stradaju u aprilu i avgustu, pokazuje istraživanje. Kad je reč o starijim licima od 65 godina poginulo je 12 osoba (26 odsto), dok je broj povređenih 166 (10 odsto). Starija lica u saobraćajnim nezgodama najčešće stradaju u svojstvu putnika ili vozača putničkog automobila (40 odsto), a najviše stradaju u oktobru.
Svođenjem svih nastradalih lica (poginula, teško i lako povređena), može se uočiti da u saobraćajnim nezgodama najviše stradaju lica iz starosne grupe od 46 do 64 godine, odnosno vozači i putnici u automobilima, navodi se u izveštaju Agencije za bezbednost saobraćaja.

KOLIKO VEZUJEMO POJAS
Kako saznajemo, broj poginulih vozača i putnika u automobilima je 25, što čini 53 odsto poginulih lica. Broj povređenih vozača je 1.056 (64 odsto). Najviše nastradalih vozača i putnika u automobilima je među pripadnicima starosti 15 do 30 godina, a to se dešava uglavnom u junu.
U protekle četiri godine poginulo je 11 pešaka (23 odsto), a povređeno 139 (osam odsto). To su osobe starosti 65 godina, a takve nezgode se dešavaju većinom u decembru. Stradalo je četiri biciklista (9 odsto), a povređeno njih 222 (13 odsto). Lica starosti od 46 do 64 godine najviše ginu u maju. Pet vozača i putnika (11 odsto) poginulo je na motociklima i mopedima, a povređeno 125. Na taj način najviše stradaju mlade osobe starosti između 15 i 30 godina. Istraživanje pokazuje da nije bilo poginulih lica u saobraćajnim nesrećama sa učešćem traktora. Svega jedan odsto čine povređeni u ovakvim nezgodama, koje se dešavaju uglavnom u oktobru.
Četrnaest osoba stradalo je u sudarima u kojima su učestvovala teretna vozila. Među poginulima najviše ima osoba starosti od 31 do 45 godina. Učestalost takvih nesreća je najveća u novembru.
– Korišćenje sigurnosnog pojasa u Gradu Zrenjaninu slično je kod vozača i suvozača. Kod prvih, ove vrednosti iznose 87,5 odsto u naselju i 90,3 procenata van naselja. Kod suvozača, veća upotreba sigurnosnog pojasa beleži se van naselja, a manja u naselju (74 odsto). Generalno, zabeležena je manja upotreba sigurnosnog pojasa na zadnjem sedištu i iznosi 19,4 odsto. Veći nivo upotrebe je u naselju (25,8) u odnosu na mesta van naselja (14,4 odsto) – navodi se u izveštaju.
Dalje se ističe da se upotreba „pojasa” u autobusima u Gradu Zrenjaninu znatno razlikuje kod vozača i suvozača. Kod vozača ovaj procenat iznosi 20 odsto u naselju, a van naselja do 44,4 procenata. Prosečno je to 34 odsto. Sa druge strane, istraživanjem je utvrđeno da 60 odsto suvozača vezuje pojas.

  • PONAŠANЈE PEŠAKA
    – Istraživanja ponašanja pešaka na području Grada Zrenjanina pokazala su da 10 odsto njih prelazi ulicu kad im je prelazak zabranjen crvenim svetlom. Nešto veći procenat pešaka prelazi ulicu van obeleženog pešačkog prelaza (19,4 odsto). Takođe, 5,8 odsto njih je imalo ometenu pažnju prilikom prelaska ulice usled korišćenja mobilnih telefona. Deca pešaci su imali ukupno 20 odsto nepravilnih prelazaka ulice – zaključuju se u izveštaju.

 

  • KOLIKO ŠTITIMO DECU U VOŽNЈI
    Kako saznajemo, upotreba zaštitnih sistema za decu u našem Gradu iznosi 74,4 odsto. Kod dece do tri godine, upotreba auto-sedišta iznosi 63 odsto, a kod starije (od četiri do 12 godina) 86,4 odsto. Zrenjaninci češće štite najmlađe do treće godine van naselja (66,7 odsto), a u naselju 60 odsto. Procenat upotrebe adekvatne zaštite kod starije dece tokom vožnje u naselju iznosi 85,7 odsto, a van naselja 87 procenata.

I. Isakov