AMBULANTA „PRO PHYSIO MEDIC”: Lečenje bola u leđima

Savremena bolest koja pogađa celokupno stanovništvo bez obzira na životnu dob, predstavlja bol u leđima koja se obično lokalizuje u vratnom, grudnom ili slabinskom delu kičme. Može se pojaviti postepeno ili naglo, sa simptomima žarenja ili ukočenosti ekstremiteta. Bol u vratu se manifestuje lokalno ili neurološkim ispadom jedne ili obe ruke, dok se bol u krstima može ispoljiti bolom i trnjenjem duž jedne ili obe noge. To je već siguran znak da treba posetiti lekara.

Bol se može ublažiti medikamentnom terapijom, ali je i dalje prisutan. Najefikasniji, a svakako i najsavremeniji vid lečenja u svetu, sada je prisutan i u Zrenjaninu, a to je primena fizikalne terapije i kineziterapije, gde se bol u potpunosti otklanja, suzbija i sprečava njegovo ponovno javljanje. Posle pregleda lekara specijaliste, za svakog pacijenta se ponaosob pravi detaljan plan lečenja. Najčešće dijagnoze kod bola u leđima jesu lumboišijalgija (išijas), lumbalni sindrom, discushernia, cervikalna, torakalna i lumbalna sponiloza, cervikobrahialgia i sl.

Stručno i ljubazno osoblje, kao i ugodan, savremeno opremljen ambijent u ambulanti za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju „Pro Physio Medic”, trudi se da svakom pacijentu omogući brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima. Za brži oporavak zaslužni su u velikoj meri i najsavremeniji aparati za fizikalnu terapiju. Ne treba zaboraviti i na važnost kineziterapije pri lečenju bolesti kičme, kao i na ispravno držanje tela, zaštitnih položaja i pokreta.

Ambulana se nalazi u Zrenjaninu, na Bagljašu u ulici Milana Stanivukovića 27, stan 7. Radno vreme ambulante je radnim danima od 9 do 19 časova, a sve informacije mogu se dobiti putem brojeva telefona 023/531-115 i 064/33-88-474 ili ličnim dolaskom, kao i Fejsbuk stranice @prophysiomedic.
L.Z.