AMBULANTA „PRO PHYSIO MEDIC“:Fizikalna terapija rešava bol u leđima

Bol u leđima je savremena bolest celokupnog stanovništva i javlja se kod osoba kako mlađeg tako i starijeg životnog doba. Obično se bol javlja u vratnom, grudnom ili slabinskom delu leđa. Pojavljuje se postepeno ili naglo, sa najčešćim simptomima žarenja ili ukočenosti ekstremiteta. Bol u vratu se manifestuje lokalno ili neurološkim ispadom jedne ili obe ruke, dok se bol u krstima može ispoljiti bolom i trnjenjem duž jedne ili obe noge.
Bol se može ublažiti medikamentnom terapijom, odnosno anelgeticima, ali je i dalje prisutan. Najefikasniji i najsavremeniji vid lečenja u svetu, a i kod nas, jeste primena fizikalne terapije i kineziterapije, gde se bol u potpunosti otklanja, suzbija i sprečava njegovo ponovno javljanje. Posle pregleda lekara specijaliste, za svakog bolesnika ponaosobno pravi se plan lečenja. Najčešća dijagnoza kod bola u leđima jeste lumboišialgija, odnosno išijas, lumbalni sindrom, diskushernija, cervikalna, torakalna i lumbalna spondiloza, cervikobrahialgija i sl.
Stručno i ljubazno osoblje, kao i ugodan, savremen ambijent u ambulanti za zdravstvenu rehabilitaciju „Pro Physio Medic” („Pro Fizio Medik”) se trudi da svakom pacijentu omogući brz oporavak i povratak svakodnevnim životnim aktivnostima. Za oporavak zaslužni su i najsavremeniji aparati za fizikalnu terapiju kojima se, putem elektroterapije, ultrazvučne terapije, laseroterapije i magnetoterapije postižu odlični rezultati.
– Izuzetnu važnost pridajemo kineziterapiji pri lečenju bolesti kičme. Jačanjem i istezanjem muskulature povećavamo opštu fizičku sposobnost pacijenta. Takođe se ne sme zaboraviti važnost ispravnog držanja tela kao i zaštitnih pokreta i položaja. Korist od vežbi jeste održavanje i povećanje pokretljivosti kičmenog stuba – kažu u „Pro Fizio Medik“.
Ambulanta se nalazi u Zrenjaninu na Bagljašu u ulici Milana Stanivukovića 27 stan 7. Radno vreme ambulante za zdravstvenu rehabilitaciju „Pro Fizio Medik“ je radnim danima od 9 do 19 časova, a sve informacije mogu se dobiti putem brojeva telefona 023/531-115 i 064/33-88-474, kao i fejsbuk stranice @prophysiomedic.
S.V.

pro-fizio-medik