BANATSKA BAJKA 2019: Proširen sadržaj na nekoliko lokacija u gradu

Banatska bajka – leto u gradskoj bašti” naziv je manifestacije koju organizuju Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija Zrenjanin i IP Media 023 Zrenjanin uz podršku Grada.

Trajaće od 10. juna do 18. avgusta i imaće sličnu koncepciju kao i ranije, a dodate su i neke novine, kako u samom programu u gradskoj bašti, tako i u izmeštanju na druge lokacije. U Zrenjaninu će po završetku programa biti održavan after „Banatske bajke” i to na platou ispred budućeg Muzeja piva na obali Begeja pored gradske Pivnice (utorkom, petkom i subotom od 22 h) najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u multimedijalnoj sali gradske kuće.

Pored navedenog biće organizovan i karavan Banatske bajke po pojedinim naseljenim mestima naše opštine (Belo Blato, Banatski Despotovac, Taraš, Orlovat, Farkaždin, Lukićevo i Čenta) Zamisao je da se građanima približi selo sa svojim znamenitostima i meštani prirede prigodan program u saradnji sa Banatskom bajkom u okviru svojih postojećih ili novih manifestacija (Kobasicijada, Pitijada, Taraške rode, Dani Uroša Predića) – rekao je direktor Kulturnog centra Goran Marinković.

O programu je govorila Maja Pandurov, koordinatorka.

Ponedeljak je rezervisan za muzičko dramske i filmske večeri gde će biti angažovana naša vokalna solistkinja Milica Dosković sa različitim repertoarom koji će biti usaglašen sa predstavama i filmovima. Utorkom su za muziku zaduženi Duo „Joca i Brana”. Predstavljaće se Udruženja vinara i individulani proizvođači iz Banata a učestvovaće i poznatije domaće vinarije. Sredom su multimedijalne večeri, a predstaviće se mnogo pesnika, umetnika, Kulturno umetničkih i pevačkih društava – rekla je ona.

Što se tiče programa za decu on će i ove godine biti zanimljiv sa nizom zabavnih sportskih i edukativnih radionica i predstava za najmlađe sugrađane a održaće se i festival vrtića – malih folkloraša iz četiri Kulturno umetnička društva. U program su uključeni dosadnašnji partneri koji rade sa decom već godinama a novina je i uključivanje Dečjeg odeljenja GNB „Žarko Zrenjanin”.

Petak je rezervisan za tamburaške večeri i za ovu priliku angažovani su Melnački taburaši „Džo i drugari”. Subotom će posetioce zabavljati „Bid Bend” – Branislav Gagić i prijatelji sa zabavnom i evergrin muzikom. Nedeljom ćemo prezentovati zdrave stilove života i sport u saradnji sa Sportskim savezom Grada Zrenjanina i Udruženjem građana „Zdrav život” kao i sa pojedincima koji su iz navedenih oblasti. Svi programi su besplatni. U slučaju lošeg vremena biće prebačeni u baroknu salu u gradskoj kući. Obezbedili smo i tezge za naše zanatlije koji će moći da izlože svoje proizvode kao i tablu za fotografisanje za decu i odrasle.

M.Malbaški

Foto: TO Zrenjanin