„BEGEJ FEST” – SMOTRA KOJA ČINI ZRENJANIN PREPOZNATLJIVIM NA MEĐUNARODNOJ MUZIČKOJ SCENI

Prva nagrada orkestru Muzičke škole

Jedini festival duvačkih orkestara u regionu koji je takmičarskog karaktera – „Begej fest” – održan je proteklog vikenda u našem gradu. Od 21. do 23. juna u Kulturnom centru i na gradskom trgu nastupali su vrhunski domaći i inostrani orkestri, a jedno od tri prva mesta u okviru takmičarskog dela osvojio je Duvački orkestar Muzičke škole „Josif Marinković”, pod vođstvom dirigenta profesora Branislava Gagića.
U okviru trodnevne muzičke manifestacije održano je osmo po redu takmičenje duvačkih orkestara, zatim šesta regionalna konferencija Svetske asocijacije za duvačke simfonijske orkestre i ansamble (WASBE) za centralnu i istočnu Evropu, kao i prvi seminar za dirigente duvačkih orkestara.
Zahvaljujući „Begej festu”, Zrenjanin je postao prepoznatljiv u svetu duvačkih orkestara, napominje prof. Branislav Gagić, predsednik upravnog odbora Gradskog duvačkog orkestra i direktor Asocijacije WASBE za Srbiju. Na čelu ovog udruženja već desetak godina predstavlja našu državu na međunarodnim skupovima.
M.Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju