BOKSERKE PETROVGRADA SA KUPA NACIJA DONELE DVA BRONZANA ODLIČJA

Devojke okićene medaljama

  • Aleksandra je izgubila u polufinalu od reprezentativke Rusije, boksovala je povređena, ali je malo nedostajalo da se plasira u finale – kaže trener Milan Piperski

Aleksandra Rapaić i Zorana Nikolić, članice Bokserskog kluba Petrovgrad, osvojile su bronzano odličje na Kupu nacija koji je sredinom januara održan u Vrbasu. Aleksandra je do odličja došla u konkurenciji mladih bokserki, a Zorana u juniorskoj kategoriji. Kup nacija je jedan od najjačih turnira u Evropi, a osim bronzanih devojaka, u reprezentaciji Srbije je bila i njihova klupska koleginica, seniorka Katarina Đurović, dok je Lidija Stanišić izostala zbog bolesti. Kao trener reprezentacije na takmičenju je bio i Stevan Čizmić,
– Aleksandra je izgubila u polufinalu od reprezentativke Rusije. Ona je dan pre te borbe povredila ruku, ali je malo nedostajalo da se plasira u finale. Boksovala je hrabro i borbeno i potpuno opravdala priznanje Bokserskog saveza Srbije koji je Aleksandru proglasio za najbolju juniorku Srbije u 2016. godini. Zorana Nikolić je takođe pokazala svoje kvalitete. Katarina Đurović izgubila od iskusne reprezentativke Indije, no to je njoj prvi nastup u seniorkoj konkurenciji, pa smo vrlo zadovoljni – istakao je Milan Piperski, bokserski as, sada trener BK Petrovgrad.
Veliki uspeh devojaka samo je potvrda da se u klubu radi sistematski i stručno. Treneri Srđan Evđenić, Čizmić i Piperski vredno stvaraju šampione koji postižu izvanredne rezultate. Tako je 2016. godine Petrovgrad imao osam omladinskih državnih prvaka. Na osnovu osvojenih medalja na pojedinačnom prvenstvu Srbije u ukupnoj konkurenciji i u svim uzrasnim kategorijama, klub je proglašen za najbolji u Srbiji.
– Pripreme za naredna takmičenja počeli smo u ponedeljak, a upis novih članova je u toku. Devojčice i dečaci, devojke i mladići do 18 godina koji vole boks i žele da treniraju, mogu da dođu svakoga dana u 20 sati u našu salu koja se nalazi na Gradskom stadionu ispod istočne tribine, pored restorana „Kamel”. Treninzi su besplatni, kao i lekarski pregledi, oprema, putovanja na takmičenja. Želimo da okupimo što više mladih, radimo na duge staze, verujemo da možemo da nastavimo niz uspeha na domaćim i međunarodnim nadmetanjima. Cilj nam je da neko od naših bokserki i boksera izbori plasman na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju – kaže Piperski.
B. MANDIĆ