Čitaoci odmerili surovo, pravično i precizno

Piše: Dalibor Bubnjević

Pratioci lista „Zrenjanin“ su se po peti put zaredom pokazali kao članovi izuzetno stručnog žirija! Veoma objektivno su odmerili angažmane javnih ličnosti u 2016. godini. Posledično, nagrađeni su najuspešniji u brojnim oblastima: politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta i medicina.
Ovogodišnji izbor Ličnosti godine je bio zanimljiv po više osnova. U redakciju je prispelo čak 3.198 kupona. Najžešća borba je vođena za politički tron – ubedljivo je pobedio gradonačelnik Čedomir Janjić (SNS). Za osvajanje prvog mesta u domenu medija (Danica Radić) i kulture (Ivana Kukolj Solarov) bilo je potrebno osvojiti više od hiljadu glasova! Zrenjanincima je najteže bilo da izaberu najboljeg lekara/ku, pa su upravo u ovoj kategoriji najmanje razlike u rezultatu između ponuđenih kandidata.
Saglasno sa ovogodišnjom odlukom Komisije za nagrade i priznanja Grada, čitaoci su plakete Ličnosti godine u oblasti privrede dodelili Živanku Radovančevu (prvo mesto) i Goranu Kovačeviću (treće). U poljoprivredi je ponovo trijmfovao Vojislav Mrškić, dok je treće mesto zauzeo Milivoj Zarin iz Jaše Tomića.
Rezultati glasanja upućuju na samo jedan zaključak. Glas naroda je surov, precizan i pravičan.
Rad se isplati i biva nagrađen, dok neradnicima sledi kazna u vidu ekskomuniciranja iz javnog prostora!