ĐACI- NOVINARI: „Vukova” internet televizija

U zrenjaninskoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” ove školske godine učenicima je pružena mogućnost da budu – novinari. Naime, počela je da radi školska novinarska i internet redakcija. Koordinator je nastavnica srpskog jezika Sanja Popov. Redakcija će kreirati informativno-edukativne video emisije i na taj način će medijski promovisati školu putem društvenih mreža i lokalnih medija.

Projekat „Vukova internet televizija“ fnansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Redakcija je dobila 160.000 dinara od čega su kupljeni neophodni uređaji: lap-top, digitalni foto-aparat sa kamerom i stalkom, mikrofon, memorijska kartica i majice sa logom školske televizije

Redakciju čine učenici od 6. do 8. razreda. Radoznali i kreativni novinari su: Sara Fečkeš, Dunja Jovanić, Lara Lilić, Daniela Vukov, Lena Lacmanović, Nina Vuković, Zoja Janošević, Mihajlo Atanacković i Aleksandar Hamond. Vuk Šuvački je snimatelj, a Nikola Šujica fotograf, montažer i tehnička podrška. Tehnički saradnik internet redakcije je nastavnik fizike Nemanja Micić.

– Akcenat je na podizanju nivoa informisanosti i kvalitetnom korišćenju slobodnog vremena učenika. Oni će samostalno praviti intervjue sa učenicima, nastavnicima i učiteljicama, sa željom da rad i uspeh u našoj školi približe široj javnosti, na zanimljiv i kreativan način. Mnoštvo ideja rađa se svakodnevno kod članova novinarske sekcije, jer na taj način stiču mogućnost da iskažu svoju jedinstvenost i kreativnost. Pozivamo sve sugrađane da nas prate na fejsu, sajtu i YouTube kanalu – poručuje Sanja Popov.

M. Bečejac

Foto: OŠ „Vuk Karadžić”