Svi direktori podnose ostavku!

Piše: Dalibor Bubnjević

Pozicija socijalista u novoj vladajućoj koaliciji i dalje je neizvesna! Dva su razloga koja su kreirala navedenu situaciju. Prvi, nerealni zahtevi kakve čelnici Gradskog odbora SPS-a u Zrenjaninu iskazuju stranci koja je postigla ubedljivu pobedu na izborima (SNS). Drugi, odsustvo saglasnosti stranačke centrale u Beogradu da se zaključi koalicioni sporazum sa sledbenicima Ivice Dačića.
Nezvanično se može čuti da socijalisti insistiraju na tome da Željko Malušić postane zamenik gradonačelnika, a Goran Fijat direktor JKP „Čistoća i zelenilo“. Za najuglednije članove Srpske napredne stranke pomenute ambicije dosadašnjih koalicionih partnera smatraju preteranim i neprimerenim realnosti. S druge strane, pojedini članovi SNS-a smatraju da Čedomir Janjić treba da ima zamenika iz reda mlađih partijskih drugova, a koji se već dokazao u obavljanju poverenih javnih poslova.
Po svemu sudeći, naprednjaci neće dozvoliti da se direktorske funkcije u javnim preduzećima dele kao „partijski plen“. Insistiraće da svi aktuelni čelnici gradskih preduzeća podnesu ostavku i da se raspiše konkurs. Uvereni su da će se time doći do najkvalitetnijih kadrova i da će se izbeći bilo koji oblik mešetarenja. Predlog nije naišao na odobravanje postojećih funkcionera. Za sada je Gorana Kneževića u navedenoj zamisli jedino podržao Laslo Fuks, direktor JP „Gradska stambena agencija“.