DAN NAKON OSVAJANJA SVETSKE TITULE POSETILI SMO PORODIČNI DOM MAJE OGNJENOVIĆ

Od uzbuđenja sam slabo spavala prethodne noći, još mi je u glavi Majin poen iz napada u finišu utakmice – kaže Bosa Ognjenović, majka kapitenke reprezentacije Srbije

U kući Bose i Radeta Ognjenovića na Bagljašu, u nedelju, dan nakon što su odbojkašice Srbije pokorile planetu vladaju sreća i neopisivo zadovoljstvo. Kako i ne bi kada je njihova kćerka Maja, kapitenka odbojkaške reprezentacije Srbije, svoju riznicu medalja i trofeja obogatila zlatom sa svetskog prvenstva u Japanu.
Vrata nam je otvorio unuk Matija (9), sin majine sestre Miljane i zeta Predraga Manojlovića. Primljen sam u njihov topli dom, pre svega kao dugogodišlji porodični prijatelj, ali i novinar koji je Maju pratio od njenih početaka. Gostoljubivi domaćini poslužili su me domaćim specijalitetima – toplim kiflicama, pitom, sirom i rakijom. Mama Bosa ističe da Maja najviše voli punjene paprike i da to redovno sprema kada je odbojkašica kod kuće.
– Od uzbuđenja sam slabo spavala prethodne noći, još mi je u glavi Majin poen iz napada u finišu utakmice. Sve naše devojke su igrale fantastično. Bilo je teško, Italija je odlično počela meč, a mi smo ih stizali i na kraju prestigli – priča Bosa Ognjenović.
Osim Matije, u kući je i njegov brat Aleksa (6), i oni su gledali svoju tetku i navijali. Tata Radivoje (Rade) po prirodi je staložen i odmeren, ali ovoga puta nije krio oduševljenje. Dobar je poznavalac odbojke, nekada je bio u upravi odbojkaških klubova Gik Banat i Poštar.
– Finale sa Italijom naše odbojkašice su počele u grču, ali od drugog seta počele su da igraju sve bolje. Znao sam da ćemo, ako izjedanačimo na 2:2 u setovima biti u prednosti u taj-breku. Odbojkašice Srbije su bile fantastične, u napadu su nezaustavljive bile Boškovićeva i Mihajlovićeva. Maja je svojim iskustvom znalački vodila ekipu i na kraju je osvojila taj važan poen – presrećan je tata Rade.
On dodaje da se Maja posle godinu dana vratila u državni tim, a dok je ona bila odsutna, Milena Rašić je bila kapitenka pa ju je zato Maja pozvala da zajedno podignu šampionski pehar. Roditelji su veoma ponosni na taj njen gest.
– Maja se javila i presrećna je, svi idemo na aerodrom da je dočekamo. Inače, ona često zove, dosta je vezana za porodicu, želi da nas čuje, pita šta radimo, kako su Miljana i njena deca, kako je brat Miljan – kaže Majina mama.

  • SAT POKLON OD PREDSEDNIKA DODIKA
    Pripremajući se za prvenstvo sveta odbojkašice Srbije su u Banja Luci igrale meč sa Bugarskom, a ugostio ih je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. On je svim devojkama poklonio ručni sat sa posvetom.

 

  • PORODICA BOGASTVO
    Rade i Bosa Ognjenović imaju troje dece: stariju kćerku Miljanu, koja ima sinove Matiju i Luku, te sina Miljana i Maju. U porodičnom domu dominira kutak u kojem su Majine diplome, medalje, pehari, isečci iz novina… Tu posebno mesto zauzimaju tekstovi iz lista „Zrenjanin” koji prati Majinu karijeru od samog početka.

 

ŽARKO CVETIĆ