Danas sprovedena ekološka akcija u Belom Blatu

Svake godine uoči početka slavskih dana učenici beloblatske škole i njihovi nastavnici organizuju ekološku aktivnost kako bi selo spremno dočekalo mnogobrojne goste.

– Tako je bilo i danas, dan pred početak slave sela, koja se tradicionalno obeležava tri dana, od petka do nedelje. Lepo vreme i dobro raspoloženje umnogome su doprineli da se akcija čišćenja šireg centra sela uspešno realizuje. To je ujedno bila i dobra prilika de se đaci još bolje upoznaju ali i da u planiranoj školskoj aktivnosti budu ciljano usmereni, odnosno vaspitno i radno edukovani – rekao je ovom prilikom Milan Nedeljkov, direktor OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Belom Blatu.

On je podsetio da u nastavnim planovima više ne postoje radno-akcijske aktivnosti ovog tipa, te da je zbog toga ekološka akcija i organizovana, kako bi podsetila na to i kako bi deca bolje prihvatila radne obaveze.

Između prve i druge smene združenom akcijom viših razreda „pročešljane“ su parkovne površine, prostor ispred mesnog Doma kulture, pijačni deo i etno kompleks, dok su oni malo mlađi đaci završili sam centar sela. Sada samo preostaje da se ringišpil i šatre postave i da slavlje počne u našem lepom selu.
S.V.

bb eko-belo-blato1