DANAS U ZRENJANINSKOJ BIBLIOTECI: Darivanje knjiga

Međunarodni dan darivanja knjiga, 14. februar, koji se, od 2012. godine, obeležava u više od četrdeset zemalja sveta, prvi put se ove godine održava i u Srbiji, a organizator je Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.

Akcija prikupljanja knjiga, u susret ovom događaju, počela je 5. februara i odzvali su joj se brojni sugrađani koji su razmenili knjige.

Tokom dana gosti Biblioteke biće devojčice i dečaci iz vrtića, kao i učenici osnovnih i srednjih škola koji će nastaviti razmenu knjiga i družiti se uz knjigu.

– U osnovi obeležavanja ovog dana jeste želja da knjige stignu do što većeg broja dece, posebno dece iz osetljivih grupa i dece koja žive u siromaštvu – kaže Jelena Đorđević, zadužena za odnose s javnošću. – Zrenjaninska Biblioteka namenila je određeni broj knjiga koje se tokom ove akcije prikupe i deci u hraniteljskom porodicama. Posebno se zahvaljujemo Centru za socijalni rad Zrenjanin, Ženskoj inicijativi Zrenjanin, učenicima i prosvetnim radnicima zrenjaninskih škola, kao i velikom broju volontera koji su pomogli u organizaciji i pripremi obeležavanja ovog značajnog dana.

Centralni dogašaj je u 17 časova, susret sa književnicom Jasminkom Petrović koja će predstaviti svoju knjigu „Sve je u redu“, za koju je dobila Nagradu „Politikinog zbavnika“ kao najbolju knjigu za mlade objavljenu u 2017. godini.

B. Jajić