DANIJELA KIJAC VULOVIĆ O PLANOVIMA ŽOK KLEK ZA NAREDNU SEZONU

Mlade odbojkašice spremne za nove izazove

Nedavno završeno prvenstvo u Super ligi neće ostati u lepom sećanju odbojkašicama Kleka. Ligu su okončale na poslednjem, 10. mestu, sa četiri osvojena boda. Na 18 odigranih utakmica izvojevale su samo jednu pobedu, što je je bilo premalo da bi ekipa opstala u elitnom rangu.
– Na kraju sezone 2021. godine preuzela sam ekipu. Za dovođenje novih igračica imali smo najmanji budžet u ligi, i kada se sve uzme u obzir, nije moglo bolje. Naši mečevi su bili neizvesni, moj tim se borio, nije se unapred predavao. Kako se kaže „skupo smo prodavali svoju kožu”. Samo u susretima sa Železničarom iz Lajkovca i Crvenom zvezdom nismo bili na tom nivou. Na svim ostalim utakmicama hrabro smo igrale. Možda nas je najviše koštao poraz od Inđije u Kleku (2:3) i u Subotici od Spartaka (3:1). Da smo pobedili u tim okršajima, opstanak ne bi bio daleko – kaže Danijela Kijac Vulović, šef stručnog štaba ŽOK Klek.

Iako je sezona tek završena, naša sagovornica ističe da se Klub već priprema za novu. Cilj je, kako ističe, povratak u najviši rang. Za optimizam ima osnova. Tokom proteklog prvenstva kalile su se mlade odbojkašice i to je vrlo važno za izazove koji ih očekuju.
– Bili smo jedan od najmlađih timova u Super ligi, budućnost je pred nama. Imamo Milicu Vidačić koja je jedna od najboljih mladih odbojkašica Super lige. Naš podmladak je među najuspešnijim u državi. Moramo i dalje vredno da radimo sa mladima, odnosno da nastavimo putem koji smo započeli.
Već imamo okosnicu tima za nastup u Prvoj ligi. To su Jana Pavlović, Anastasija Božić, Milica Vidačić, Tamara Kisić, Iva Lazić, Marija Nenadović. Aktuelne ugovore imaju libero Jelena Vujković i blokerka Tamara Blagojević. Ekipi se priključila i Marijana Praštalo. Potpisaćemo ugovor i sa Nevenom Ilić (Džamić) koja bi svojim dragocenim iskustvom bila pravi vođa ekipe. Tehničarka Ema Mihajlović do kraja meseca treba da se izjasni da li ostaje u Klubu.
Osim navedenih, prema mom mišljenju, trebaju nam još jedna ili dve odbojkašice kako bismo mogli da konkurišemo za povratak u Super ligu – objasnila je Danijela Kijac Vulović.

D. Petrović

Foto: ŽOK Klek