DANSKI AMBASADOR ANDERS HOUGORD POSETIO ZRENJANIN

Dobri uslovi za proširenje saradnje

– Srbija i Danska su prijateljske zemlje i postoje svi uslovi za proširenje saradnje dve zemlje i dva naroda, a revija danskog savremenog filma koja se prikazuje u zrenjaninskom Kulturnom centru više je nego lep povod da po treći put posetim vaš grad. Veoma sam zadovoljan prijemom i razgovorom sa zamenikom gradonačelnika i uverio sam se da su Zrenjanin i ovaj region dobro mesto za investiranje, pri čemu najviše šanse imaju manja i srednja preduzeća.
Ovim rečima je ambasador Kraljevine Danske u našoj zemlji Anders Huogord prokomentarisao svoj razgovor sa predstavnicima Grada prošle nedelje.
Odgovarajući na pitanje novinara lista „Zrenjanin”, danski ambasador se pozitivno izrazio o doprinosu srpskih radnika njihovoj privredi, a u poslednje vreme i glumaca filmskoj umetnosti. Najavio je i intenzivnije ulaganje danskih kompanija u Srbiji.
– Proizvođač pumpi za industriju „Grundfos” iz Inđije je, iz godine u godinu, peti ili šesti izvoznik iz Srbije. Oni su nas izvestili da imate odlične radnike i to je motiv da intenziviramo ulaganja u Srbiji – istakao je ambasador Hougard.
M. S-n.