Darko Bađok nasleđuje Gorana Kneževića?

Piše: Dalibor Bubnjević
Po svemu sudeći, Goran Knežević će ponovo biti ministar u Vladi Republike Srbije! Sledstveno navedenom, više neće moći da obavlja partijsku funkciju u lokalnom odboru. Prema nezvaničnim saznanjima, prvi je u trku za stranački presto krenuo pokrajinski poslanik Darko Bađok. Ovih dana se može čuti da je čest gost pokrajinskih funkcionera Srpske napredne stranke i da pokušava da (pri)dobije njihovu naklonost.
Bađoku, kao ni drugim ovdašnjim čelnicima SNS-a, ne ide na ruku činjenica da Zrenjanin nema nijednog člana Vlade Vojvodine. Vredno pomena je i podsećanje na izborne rezultate. Naime, lista Aleksandra Vučića je dobila veću relativnu podršku u Zrenjaninu nego u tzv. glavnom gradu Pokrajine. Ista je situacija i sa socijalistima koji su ušli u Banovinu, ali bez zrenjaninskih kadrova.
Za to vreme, Ljubomir Stanisavljev je iskoristio priliku i dograbio je mesto zamenika pokrajinskog sekretara za sport. Ambicija dotičnog gospodina je za svaku pohvalu. Međutim, čudno je što su naprednjaci i socijalisti ustuknuli pred njegovim minulim radom koji krase: sjajna saradnja sa saobraćajnom policijom u noćnim časovima, umiljato ponašanje po ugostiteljskim objektima u praskozorje, radni učinak u Kulturnom centru… Sva sreća pa je Stanisavljev otišao za Novi Sad…