DAVOR ŠTEFANEK POSETIO ZRENJANIN: Biće još medalja!

Predsednik Sportskog saveza Srbije i aktuelni olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek posetio je danas Zrenjanin i razgovarao sa čelnicima Sportskog saveza našeg grada.Sastanku su prisustvovali Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, generalna sekretarka i predsednik Sportskog saveza  Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i Rajko Petrović, te stručni saradnici Sportskog saveza Vojislav Matić i Zoran Bajin.

– Kada sam postao predsednik Sportskog saveza Srbije, moja ideja je bila je da posetim sve teritorijalne Saveze, tako da dosta radim na tome. Veoma mi je drago da sam ponovo u Zrenjaninu, jer to je moj drugi grad. Proveo sam osam godina u Proleteru, pa mi je Zrenjanin u srcu i uvek sa radošću dolazim ovde. Zrenjanin je grad sportova, izbedrio je mnogo šampiona. Nadam se da uskoro biti novih medalja. Braća Nemeš idu na Evropsko prvenstvo u rvanju pa verujem da će već za nekoliko dana biti medalja za Zrenjanin i Srbiju – rekao je Davor Štefanek za list „Zrenjanin“.

2

Kako je rekao Simo Salapura, tema sastanka sa Štefanekom bila je razvoj sporta u Zrenjaninu, kao i unapređenje uslova za baljenje sportom. On je dodao da je Davor ovde i domaćin i gost i da poznaje i dobre stvari našeg sporta, kao i probleme sa kojima se suočavamo.

– U ime Sportskog saveza Zrenjanina i u svoje ime zahvaljujem se Davoru Štefaneku na poseti, zaključak je da se dobro radi, a mislim da ćemo još bolje raditi u narednom periodu – rekla je Vukosava Đapić Atanacković.

Davor Štefanek je u ime Saveza darovao Zenjaninu fudbalske lopte i  mreže za rukometne golove, a on je od čelnika Sportskog saveza našeg grada dobio simbolične poklone za uspomenu.

D. Petrović

3