DELEGACIJA IZ REPUBLIKE SRPSKE U POSETI ZRENJANINU: Nastavljamo sa poslovnim projektima i prijateljskim odnosima

Povodom Dana Republike Srpske, u Zrenjaninu je juče je u gradskoj kući upriličen prijem za članove delegacije Republike Srpske. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima ugostio je u svom kabinetu ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatana Klokića, ministra saobraćaja i veza Neđa Trninića i direktora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića.

Ministri_Republika_Srpska_006

Na sastanku je bilo reči o budućim planovima i projektima, kao i daljoj političkoj i prijateljskoj saradnji.

– Veliku zahvalnost pre svega dugujemo gradonačelniku Čedomiru Janjiću koji nas je ugostio. Bili smo u prilici da razgovaramo o mogućoj saradnji na ekonomskom planu, s obzirom na to da je Zrenjanin jedan od gradova koji je nama posebno interesantan kada je u pitanju funkcionisanje industrijskih zona. Kada govorimo o ekonomskoj saradnji između Republike Srpske i Srbije Srbija je za nas najznačajniji trgovinski partner i da se rezultati iz godine u godinu popravljaju – izjavio je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić i dodao da je jedini problem koji vidi to što Republika Srpska više uvozi nego što izvozi za Srbiju.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju saradnje u oblasti saobraćaja.

– Zrenjanin je grad u usponu i svi parametri to pokazuju. Mogu slobodno da kažem i najperspektivniji grad za industrijski razvoj u mnogim oblastima. Želja nam je da uspostavimo kontakte i ojačamo saradnju, i da koristimo već postojeća iskustva – naveo je ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

On je takođe podsetio da je veliki broj Zrenjaninaca poreklom sa prostora Republike Srpske, kao i to da Republika Srbija, ali i Grad Zrenjanin nesebično pomažu u mnogim projektima.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović istakao je najvažniji zadatak ove ustanove, a to je da podstiče i unapređuje saradnju ove dve zemlje.

– Šestu godinu za redom obeležavamo Dan Republike Srpske, a treću godinu za redom u okviru ove manifestacije smo u Zrenjaninu. Tim povodom predstavićemo izdanja Kulturno prosvetnog društva „Prosvjeta“ iz Gacka, a predstaviće se i Kulturno-umetničko društvo iz ovog mesta. U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ biće izvedena predstava DIS teatra iz Banja Luke. Svake godine nastojimo da gradove i opštine u kojima realizujemo program povežemo kako na kulturno-umetničkom, tako i na ekonomskom nivou – naveo je Mlađen Cicović.

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da visoki funkcioneri iz Republike Srpske dolaze u naš Grad tokom cele godine gde su uvek su dobrodošli. Nije se desilo da dva ministra ove zemlje istovremeno posete Zrenjanin.

M.Malbaški

Foto: A. Blanuša

Ministri_Republika_Srpska_016

Ministri_Republika_Srpska_010

Ministri_Republika_Srpska_009

Ministri_Republika_Srpska_008

Ministri_Republika_Srpska_004

Ministri_Republika_Srpska_003

Ministri_Republika_Srpska_002

Ministri_Republika_Srpska_001

Ministri_Republika_Srpska_022

Ministri_Republika_Srpska_020

Ministri_Republika_Srpska_019