Dević sa godišnjeg odmora odlazi u mirovinu

Piše: Dalibor Bubnjević

Nekoliko najuticajnijih članova Srpske napredne stranke ovih dana je održalo sastanak sa Goranom Kneževićem. Nezvanično se može čuti da su ga zamolili da se na sednici Gradskog odbora raspravlja o poverenju direktoru JKP „Vodovod i kanalizacija“. Naime, brojni članovi SNS-a su nezadovoljni ponašanjem Ivana Devića! Smatraju da je on, kao nestranačka ličnost, prokockao poverenje stranke koja je na svim prethodnim izborima dobila ubedljivu podršku Zrenjaninaca.
Ne treba da čudi frustracija pojedinih naprednjaka. Naime, nelogično je da direktor javnog preduzeća ne reaguje u dane kad ne radi informacioni sistem, pa građani ne mogu da ostvare svoja prava. Dodatno poražava mogućnost da je u vreme najveće afere oko fabrike vode, Dević otišao na godišnji odmor.
Javnost očekuje da se „Vodovodu i kanalizaciji“ pristupi veoma ozbiljno! Reč je o preduzeću koje je od vitalne važnosti za grad. Period vladavine Ivana Devića potrebno je što pre zaboraviti, kao košmar koji nas je preznojio. Vreme je da direktor bude imenovan iz samog kolektiva, kako Zrenjaninci ne bi ponovo eksperimentisali sa rukovodiocima čiji glavni fokus nisu sugrađani, već egzotična putovanja i raskalašni život.