DODELJENE STIPENDIJE ORGANIZACIJE „SVETOSAVLJE“: Zahvalnost, davanje, dobročinstvo

Pandemija korona virusa je izmenila našu svakodnevicu i poglede na svet ali nije zaustavila ljude dobre volje koji su se i ove godine, u kriznim vremenima, potrudili da pomognu onima kojima je to potrebno. Desetu godinu zaredom organizacija „Svetosavlje” dodeljuje Svetosavske stipendije namenjene đacima iz višedetnih porodica slabijih materijalnih mogućnosti, koja imaju želju da uče i nastave svoje usavršavanje uz dobre školske i studentske rezultate.
Ugovore o stipendiranju su u sali Kulturnog centra danas potpisali ovogodišnji učenici i studenti. Na konkursu za stipendiju prijavilo se 40 kandidata sa teritorije Grada Zrenjanina, a dobilo ju je osmoro najbolje rangiranih studenta i petnaest srednjoškolaca. Ukupan fond za stipendije koje je obezbedilo „Svetosavlje” za školsku 2020/2021. godinu je povećan za 30 odsto, sa milion i sto pedeset hiljada na milion i petsto pedeset hiljada dinara.
– Naša misija je da podstaknemo ljude na solidarnost i da oni koji imaju daju i drugima. U ovom teškom vremenu to nam je neophodno, jer je sve veći broj dece i porodica kojima je pomoć za školovanje potrebna. Đacima želimo da pošaljemo poruku da nisu sami i da postoji neko ko njihov rad i trud vidi i vrednuje. Stipendije za studente su utvrđene u pojedinačnom iznosu od 100.000 dinara, a za učenike u iznosu od 50.000 dinara na godišnjem nivou, i dodeljuju se u 10 mesečnih rata – rekao je Dragan Vidaković, predsednik „Svetosavlja”.
Gradonačelnik Simo Salapura podržao je ovu humanitarnu akciju i poručio stipendistima da učenje nikada nije uzaludno, da je rad na sebi neophodan i da se nakon završenih škola i fakulteta vrate u svoj Grad i tu nastave da rade, usavršavaju se i grade budućnost.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović

(Opširnije u štampanom izdanju)