DONACIJA HITNOJ POMOĆI: Novo vozilo će olakšati rad Službe

Služba hitne medicinske pomoći zrenjaninskog Doma zdravlja juče je dobila novo vozilo – reanimobil marke „fijat“. Ključeve je uručio gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima.

Vršiteljka dužnosti direktorke Doma zdravlja dr Gordana Đurić istakla je da je Službi hitne pomoći nov reanimobil donacija bila neophodna, s obzirom na to da su vozila koja se sada u toj službi koriste, prešla između 350.000 i 400.000 kilometara.

Reanimobil će značiti i lekarima specijalistima urgentne medicine u tri ekipe, koliko ih imamo u toku dana, a naravno i pacijentima. Za obnovu voznog parka potrebna su nam još dva slična automobila, jer trenutno imamo četiri urgentna vozila, a bilo bi dobro da ih imamo još dva sigurna. Takođe, prevozimo pacijente sa sekundarnog na tercijarni nivo – one hospitalizovane kod nas u Bolnici upućujemo ka Kliničkom centru Novi Sad, Institutu Sremska Kamenica ili prema Beogradu. Najveći problem predstavlja velika kilometraža koja se prelazi u toku dana – kazala je dr Đurić. Dodala je da u radu Službe hitne pomoći nije toliko bitan broj poziva pacijenata, koliko činjenica da služba „pokriva” veliku gradsku teritoriju, uključujući i 22 naseljena mesta.

M.M.

Foto: J. Nj. Drndak