EKONOMSKO-TRGOVINSKA ŠKOLA „JOVAN TRAJKOVIĆ” PROSLAVILA MATURSKO VEČE

Veliki uspesi, dobra energija, mladost i prijateljstvo

Uz zalazak sunca, vožnju fijakerom i puštanje raznobojnih balona ka nebu, obučeni u svečane toalete u društvu najmilijih, maturanti ETŠ „Jovan Trajković” započeli su proslavu maturske večeri 21. juna na glavnom gradskom trgu.
Tradicionalni svečani deo maturske večeri ove godine bio je posvećen učenicima koji su postigli najbolje rezultate tokom školovanja, a tom prilikom uručene su im pohvalnice i diplome.
Uspeh i doslednost u savlađivanju prepreka radi novih znanja je, kaže direktorka Dragoslava Golušin, najveći i najdraži dokaz da je školska godina kvalitetno završena.
– Postigli ste izuzetne uspehe, osvajali nova znanja i trudili se da date najviše od sebe. Zato čestitamo svima koji su ove godine učestvovali na takmičenjima, a pre svega na spremnosti i motivaciji da u ovim teškim danima i uslovima postignete izuzetne rezultate i tradicionalno predstavite našu školu – kaže direktorka Golušin.
Pored učenika, direktorka se zahvalila profesorima i roditeljima, i poručila da u današnje vreme i u ovim okolnostima i te kako treba da budu srećni i ponosni na svoju decu.
Za đaka generacije izabrana je Gordana Bitević, učenica smera pravni tehničar, dobitnica diplome „Vuk Karadžić” i specijalne diplome iz matematike, zaslužene pojedinačnim i grupnim uspehom na republičkim takmičenjima.
– Titula đaka generacije je za mene nešto zaista značajno. Jako je lep osećaj kada si prvi u bilo čemu, a pogotovo kada se istakneš kao najbolji u celoj generaciji – kaže Bitević.
Dodaje da za nju najveći uspeh predstavlja to što se drage osobe koje su je tokom školovanja podržavale (porodica, profesori, vršnjaci) sada ponose njom. Ističe da je perfekcionista i iz tog razloga, kaže, ponosna je na svoj uspeh.
– Nije mi bio cilj da postanem učenica generacije, ali se želja rodila nakon uspeha na republičkom takmičenju iz matematike u prvom razredu. Nikada nisam bila opterećena time, ali sam očekivala da ću postati đak generacije kada mi je razredna rekla da sam jedna od predloženih na sednici – objašnjava Gordana.
Sa maksimalnih 100 bodova Bitević je položila prijemni ispit na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Nakon završetka studija planira da upiše i master, nakon čega želi da stažira u advokatskoj kancelariji.
– To su sadašnji planovi, smatram da je isuviše rano sada znati šta će biti posle fakulteta, jer verujem da će mi se otvoriti putevi i pružiti prilike i u toku studiranja – kaže učenica generacije.
J. Šormaz

  • PETORO VUKOVACA
    Vukovom diplomom nagrađeno je pet učenika. To su Boško Spasojević (IV2), Marija Mišić (IV2), Gordana Bitević (IV3), Lavinija Idvorijan (IV3), Milica R. Mušicki (IV3).
    Pohvaljeni su Hana Petrović (III5), Isidora Filipović (III5), Željka Mojsin (III6), Marko Stefanović (III6), Đura Petrović (III7), Sanja Dimitrijević (III7), Jelena Stojak (III7), Dragan Jovanić (III7), Mina Hrubik (IV1), Nikola Marković (IV1), Gabriela Sanela Martin (IV1), Dušan Gligorin (IV1), Marija Mišić (IV2), Anja Šarović (IV2), Iskra Ilić (IV3), Ema Brtka (IV3), Milica Mušicki (IV3), Gordana Bitević (IV3).
    Milica Lukić (IV1), Borislava Jotić (IV2), Radoslava Aralica (IV3), Dragana Miladinović (IV4), Đurđica Sušić (III5), Sanja Kerlec (III6), Borisav Lović (III7) i Zoltan Duga (III8) su odeljenske starešine koje su usmeravale ovu generaciju.

J. Šormaz