EKONOMSKO-TRGOVINSKA ŠKOLA: Sjajni rezultati i na onlajn takmičenjima

– U ovim uslovima, kada je zaista otežano izvođenje klasične nastave, naši su učenici ipak ostvarili odlične rezultate: učestvovali su na takmičenju Evropski kviz novca, koje se organizuje povodom obeležavanja Evropske nedelje novca, na republičkom takmičenju iz matematike osvojeno je treće pojedinačno mesto za druge razrede (učenica Jelena Sekulić), a na takmičenju učenika završnih razreda srednjih škola na temu „Start-ap i učeničko preduzetnišvo“ u organizaciji Beogradske bankarske akademije, koje je ove godine održano onlajn, u finale je prošlo 12 ekipa, a od toga dve ekipe iz naše škole – s ponosom ističe Dragoslava Golušin, direktorka Ekonomske škole.

Finalno takmičenje održano je u subotu, 24. aprila, a prvo mesto je osvojila ekipa u sastavu Mina Hrubik i Nikola Marković, učenici 4/1 ekonomski tehničar, uz veliku pomoć profesorke poslovne ekonomije Vesne Subu.

U tom smislu, kreativnosti i veština nam ne nedostaje jer se trudimo da ih stalno razvijamo i unapređujemo. Bilo bi daleko i neuporedivo bolje, kvalitetnije i lakše raditi kada bismo imali mogućnost da renoviramo (okrečimo, postavimo rasvetu) i obnovimo celu školu i pomoćne objekte, s obzirom na veliki broj nastavnog i pomoćnog osoblja i, što je najvažnije, učenika zainteresovanih da pohađaju nastavu u našoj školi – kaže Dragoslava Golušin.

Nikola Marković i Mina Hrubik su osvojili prvo mesto po kriterijumu najbolje razrađene ideje inovativnog proizvoda: ideja je bila osmišljavanje pametne olovke – SMART PEN. Učenica 4-2 Marija Mišić (finansijski administrator) prezentovala je svoj rad u finalu takmičenja.

M.Bečejac

Fotografije arhiva EGŠ „Jovan Trajković“