EKSPANZIJA STAMBENIH I POSLOVNIH OBJEKATA U GRADU – ULAGAČIMA SMO SVE PRIVLAČNIJI

Grad zaradio 30 miliona dinara od prodaje parcela

Investicioni bum se nastavlja u sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga. Za 14 parcela na više lokacija u gradu, ponude je predao veliki broj investitora. Nuđeno je 13 građevinskih parcela za porodično-stambenu gradnju na 11 različitih lokaliteta u gradu i naseljenim mestima i jedna lokacija u radnoj zoni „Severozapad-Elemir 2” od 17.220 kvadrata. Njeni vlasnici postali su kompanije „Diginet”, „Wax 023” doo, DOO „Tračak” i „Chicago-group” za 21,4 miliona dinara. Za 8,7 miliona dinara prodato je devet parcela i 936 kvadrata poslovnog kompleksa na Zelenom polju. Ukupna vrednost prodatog zemljišta prelazi iznos od 30 miliona dinara.
– Velika zainteresovanost investitora i veliki prihod koji smo ostvarili su očekivani. Grad Zrenjanin je zbog dobre pozicije, blizine Beograda i Novog Sada i dobre poslovne klime već godinama u fokusu stranih i domaćih investitora.


Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće da nije došlo do ekonomskog razvoja Srbije. Veliko interesovanje stranih kompanija za investiranje u našoj zemlji i našem gradu najbolji su pokazatelj da je Srbija, zahvaljujući dobroj politici predsednika i adekvatnim merama Vlade, postala ekonomski i politički stabilna zemlja. Privreda je jača, zaposlenost je u porastu i imamo više stranih i domaćih investicija – rekao je za naš list zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.
L. Z.

Opširnije u štampanom izdanju