ELEMIRSKI PAUERLIFTING KLUB BIO JE DOMAĆIN KUPA VOJVODINE U BENČ-PRESU

Gladijatorima drugo mesto

Domaćini su imali osmoricu predstavnika i svi su osvojili odličja u svojim kategorijama, a nadmetali su se u konkurenciji juniora, seniora i veterana
Na Kupu Vojvodine u benč-presu, održanom u Elemiru prošlog vikenda, nastupili su predstavnici 17 klubova iz Srbije, Severne Makedonije i Slovenije, pa je takmičenje imalo međunarodni karakter. Specifično je bilo i to što su se nadmetale i osobe sa invaliditetom.
Najjači učesnik Kupa bio je Vladimir Savić iz Trstenika koji je težak 94,7 kg, a podigao je 231 kg i postavio državni rekord. Najbolji klub je Sever iz Sombora, a domaći Gladijator zauzeo je drugo mesto. Treba istaći da je makedonski takmičar Boško Stamenovski bio najbolji veteran u kategoriji do 74 kg, jer je podigao 135 kg što je nezvanični rekord te zemlje. Slovenac Branko Suzić je u konkurenciji veterana do 60 godina podigao čak 185 kg.
Elemirski Pouerlifting klub Gladijator imao je osmoricu predstavnika u više kategorija. Norbert Cala je osvojio prvo mesto u juniorskoj kategoriji među takmičarima do 105 kg podigavši 122,5 kg. Predrag Turanji je pobedio u juniorskoj konkurenciji (do 105 kg) pošto je podigao 105 kg. David Svetecki je bio najbolji junior (do 66 kg), a podigao je 105 kg, što je državni rekord. Junior Dušan Rakić se plasirao na drugo mesto (74 kg), podigao je težinu od 85 kg. Senior Vanja Stevanov je bio prvi u kategoriji do 84 kg sa rezultatom 177,5 kg. Ervin Roža je trećeplasirani senior (93 kg), a podigao je 120 kg.
Senior Aleksandar Onđoš je bio drugi (preko 120 kg), a podigao je 120 kg. Veteran Zoran Ećim je osvojio prvo mesto u konkurenciji takmičara starijih od 60 godina u kategorija 120 kg. On je podigao 165 kg, što je državni rekord.

D. Petrović