EVIDENTIRANjE VOJNIH OBVEZNIKA

Sledi prijavljivanje po pozivu

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zrenjanin otpočeo je povezivanje pojedinačnim pozivom vojnih obveznika koji se nisu odazvali opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju u 2016. godini.
Uvođenje po pojedinačnom pozivu za vojne obveznike sa teritorije Grada Zrenjanina, biće 12, 16, 19, 23, 24, 26. i 27. maja ove godine u centru Ministarstva odbrane Zrenjanin, koje se nalazi u Gundulićevoj ulici bb. Za vojne obveznike sa teritorije Opštine Žitište evidencija će se obavljati 10. maja u kancelariji Ministarstva odbrane u Žitištu, u ulici Cara Dušana broj 15. Za vojne obveznike sa teritorije Opštine Sečanj biće 11. maja u kancelariji Ministarstva odbrane u Sečnju, u ulici Vožda Karađorđa 69. Za vojne obveznike sa teritorije Opštine Titel, odvijaće se 12. maja u kancelariji Ministarstva odbrane u Glavnoj ulici broj 1, u Titelu. Vojna evidencija će se za vojne obveznike sa teritorije opštine Nova Crnja obavljati takođe 12. maja, u kancelariji Ministarstva odbrane u Novoj Crnji, u ulici JNA, broj 110. Vojni obveznici će se sa teritorije opštine Novi Bečej evidentirati 16. maja u kancelariji Ministarstva odbrane u Novom Bečeju, koja se nalazi u ulici Maršala Tita 66.
Uvođenje u vojnu evidenciju sprovodiće se u vremenu od 9 do 14 časova. U naznačeno vreme i na navedenom mestu, mogu se javiti i vojni obveznici koji se nisu odazvali opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju, a iz bilo kojih razloga nisu primili pojedinačni poziv. Neodazivanje pozivu povlači zakonsku odgovornost u skladu sa članom 126. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.
I.B.