„EVROPRSKI GRAD SPORTA 2021” NAGRADIO JE SVOJE SPORTSKE JUNAKE

Nevena i Viktor najuspešniji seniori

Upravni odbor Sportskog saveza grada Zrenjanina odlučio je da za uspehe u 2020. godini dodeli 26 godišnjih nagrada u 12 kategorija. Svečanost je u sredu organizovana po 15. put. Na okupu su se našli pojedinci i kolektivi koji su prošle godine, boreći se sa rivalima, ali i opakim virusom, ostvarili izuzetne rezultate.
Čestitajući im, gradonačelnik Simo Salapura je istakao da je i u takvoj, teškoj godini bilo razloga za radost. Kao jedan od najvećih uspeha, za koji su zaslužni vredni zrenjaninski sportisti i sportski entuzijasti i pregaoci, Salapura je naveo titulu „Evropski grad sporta 2021”.
Rajko Petrović, predsednik Sportskog saveza Zrenjanina poručio je laureatima da nastave sa uspesima, a ostalima da ih slede.


U kategoriji olimpijskih sportova najbolji u seniorskoj konkurenciji su Nevena Džamić, odbojkašica ŽOK Klek Zrenjanin i Viktor Nemeš, rvač Proletera. Među kadetima priznanja su zaslužili Dunja Sikima, atletičarka Banata i Justin Cvetkov, plivač Proletera i atletičar AK As 023. U juniorskoj konkurenciji nagrađeni su odbojkašica Aleksandra Uzelac i plivač Proletera Ognjen Kovačević.
Među onima koji se takmiče u neolipmpijskim sportovima, kod seniora, najuspešniji su kuglašica Kristala Ljiljana Frenc i bokser Savate kluba Banat Predrag Klepić. U juniorskoj konkurenciji nagrade su otišle u ruke sestri i bratu Tijani i Bogdanu Draškoviću, koji su članovi Kluba borilačkih sportova Internacional.
Kuglašice Kristala i rvači Proletera priznanja su dobili u konkurenciji seniorskih ekipa. Među juniorskim timovima priznanja su dobile kajakašice Begeja i vaterpolisti Proletera, a u kadetskoj konkurenciji bolji od ostalih bili su Rvački klub Proleter i Plesni studio Fridens.


Vojislav Trajković, koji vodi rvače Proletera, najbolji je u kategoriji trenera, a Srđan Bogaroški iz Vaterpolo kluba Proleter i Dragan Jocić iz Plivačkog kluba Proleter su najuspešniji sportski radnici. Nagrađeni stručnjak u sportu je Zoran Stojačić. U konkurenciji sportskih sudija priznanje je uručeno Ivanu Mikalačkom, a među donatorima-sponzorima Menjačnici „Spin”.
Nagradu za živorno delo dobo je Slavoljub Groznadov, dugogodišnjni trener i sportski radnik u streljaštvu, dok je posebno priznanje uručeno organizaciji Crveni krst Zrenjanin. Mile Novaković, novinar RTS-a, laureat je u oblasti propagande i on se zahvalio u ime nagrađenih. Kristofer Švarc je priznanje zaslužio kao najuspešniji sportista sa invaliditetom.
Svečanosti su prisustvovali čelnici zrenjaninske lokalne samouprave, Srednjobanatskog okruga i Sportskog saveza, a uveličali su je, između ostalih, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, Aranka Binder, podsekretarka pokrajinskog sekretara za sport i omladinu.

  • ŠIRI SE KRUG USPEŠNIH
    Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio na plasman košarkašica i vaterpolista Proletera u elitni rang takmičenja i naglasio da se krug uspešnih u kolektivnim sportovima širi, jer su u Super ligi već odbojkašice, rukometaši, rvači, stonoteniseri i kuglašice.
    – Svima želimo da se i naredne sezone zadrže u najvišim ligama, a podržaćemo i sportiste u pojedinačnoj konkurenciji. Ovo je olimpijska godina, a u Tokiju će i Zrenjanin imati predstavnike. Neka svima njihov plasman na Olimpijske igre i osvojena medalja budu podstrek za još veće uspehe – poručio je Salapura.

B. Mandić