FAKULTETET ,,FAM“ OBNAVLЈA „KOMITET”: Na jesen počinje nastava

FAKULTETET FAM OBNAVLЈA „KOMITET”: Na jesen počinje nastava

Fakultet za menadžment FAM, Sremski Karlovci, u sastavu Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ Beograd uložiće više od 300.000 evra u popravku i adaptaciju zgrade društveno političkih organizacija, poznatu kao „Komitet“. U njoj će školske godine 2019/ 2020. organizovati nastavu. Radi se o kadrovima za kojima – kako se danas na konfrenciji za medije izrazio rekao profesor dr Goran Kvrgić – se oseća potreba u privedi i društvenim službama ove sredine. Po raspisu konkursa, radi se o studijama inženjerskog menadžmenta, menadžmenta u informacionim tehnologijama i medijima, poslovnoj ekonomiji, strategijskom menadžmentu i menadžmentu javnih nabavki na master studijama.

– Nameravamo da revitalizujemo zgradu Komiteta koja je u vlasništvu Grada i koju iznajmljujemo na period od pet godina, kako bi studentima pružili maksimalno dobre uslove za učenje i usavršavanje. Uz to, obezbedićemo i dotatne umetničke i društvene sadržaje, kao što je na primer rad bioskopa „Sinema“. Posebno bih naglasio važnost studija menadžmenta javnih nabavki, izuzetno važne delatnosti u kojoj se oseća nedostatak kvalifikovanog kadra – izjavio je dekan Kvrgić.

On je dodao da će posao na revitalizaciji zgrade, podignute 1962. godine, trajati oko dva meseca i da će biti finalizovan početkom septembra.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanianа Duško Radišić istakao je jasnu nameru rukovodstva grada da ojača akademske studije u Zrenjaninu, sa ciljem da se što veći broj mladih ljudi obrazuje i u pesrpektivi ostane u gradu, umesto da, kao što je već duže vreme slučaj odlazi u veće centre i inostranstvo.

Zgrada „Komiteta“ građena je po projektu beogradskog arhitekte Ljubomira Leke. Gradnju su finansirali opština Zrenjanin i Savez sindikata.

M. S-n.