FILIJALA ORGANIZUJE OBUKU ZA KROJENJE I ŠIVENJE

Očekuju da se brže zaposle u novoj struci

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje – Filijala u Zrenjaninu, u toku je obuka za krojenje i šivenje, u modnom salonu „Vesna” u Zrenjaninu. Ukupan fond časova je 240, a u obuku je uključeno osam polaznica sa evidencije nezaposlenih.
Uže stručne teme tiču se materijala za obradu, mašina i sredstava za rad, krojenje i šivenje odeće. Naglasak je na praksi, te će polaznice steći veštine krojenja i šivenja sukanja, pantalona, košulja, haljina i sakoa.
Mentorka polaznicama je vlasnica ovog modnog salona, Vesna Avramov.
– Prvi put učestvujem u obuci za krojenje i šivenje u saradnji sa Filijalom za zapošljavanje. Motiv za izvođenje obuke bila je moja želja da prenesem znanje ženama koje vole ovaj posao – rekla nam je Vesna Avramov koja planira da u našem gradu otvori školu šivenja sličnu onima u Novom Sadu i Beogradu.
– Zadovoljna sam onim što sam do sada naučila, a zadovoljna sam i obukom jer učimo bez nekog pritiska i vidno napredujemo. S obzirom na to da o šivenju ništa nisam znala, želela sam da naučim da šijem. Zato sam se na poziv savetnice uključila obuku. Očekujem da će mi to omogućiti da se lakše zaposlim – ističe Vanja Tomović, jedna od polaznica.

M. Bečejac