FOTO-GALERIJA „DANI PIVA” – DOBRA MUZIKA, KVALITETNA PIVA I UKUSNA HRANA

Uživanje danju i noću

Ceo Zrenjanin ovih dana u znaku je tradicionalne manifestacije „Dani piva” koja se ovog leta 37. put održava u našem gradu. Svečano otvaranje bilo je u utorak, kada su nastupili „Inspektor Blaža i Kljunovi” i grupa „Ortodoks Kelts”, a vreva u centru osetila se i pre zvaničnog početka i tradicionalne zdravice. Na nekoliko lokacija u gradu postavljane su bine, brojni štandovi, a tu je i luna park. Sve to će, uz najavljene koncerte, upotpuniti doživljaj posetilaca.
Vredne zanatlije svoje proizvode nude tokom celog dana. Sa tezgi ispod suncobrana mame domaći kolači, lizalice i bombone, tu su i ručni radovi i druge rukotvorine. Tiršova ulica se zbog „Dana piva” preobrazila u „Banatsko sokače”.
Centar zabavnog programa biće Trg Slobode i Žitni trg. Kako smo se na terenu uverili, raznolika ponuda piva odgovara prilici, a cene se kreću od 180 dinara za komercijalna i od 250 dinara za kraft piva. Hrana je malo skuplja u odnosu na prethodnu godinu.
Zrenjaninci i svi koji dođu u naš grad imaće u narednim danima priliku da uživaju u koncertima Marije Šeriforvić, Halida Bešlića, Ane Bekute, grupa „Bjesovi” i „S.A.R.S”, Zrenjaninske filharmonija će nastupiti sa Stefanom Milenkovićem i Amirom Medunjanin, čiji će koncert zatvoriti manifestaciju.

J. Š.

Foto: Jovan Njegović Drndak