„FRANC LIST FEST“ U OKTOBRU U EČKI: Mladi talenti i „čudo od deteta“

U Kaštelu Ečka i parku u njegovom okruženju biće održan prvi „Franc List Fest“, festival mladih talenata u klasičnoj muzici, 6. oktobra, saopšteno je danas na konferenciji za novinare koja je održana u baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

Povod je činjenica da je na otvaranju dvorca u Ečki 1820. godine svirao tada devetogodišnji Franc List, koji je bio „čudo od deteta“, potonji slavni kompozitor, koga je doveo tada čuveni ugarski grof Esterhazi.

Pokrovitelj festivala biće Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje AP Vojvodina i Grad Zrenjanin, podrška je „Generali” osiguranje, a organizatori Color Media Communications i Udruženje poslovnih žena „Sofia”.

Festival će biti revijalan, a učestvovaće mladi talenti u oblasti klasične muzike – vokalna muzika, instrumentalna muzika i vokalno-instrumentalna muzika.

O značaju projekta su govorili Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Jovanka Višekruna, selektor Festivala, Robert Čoban – Color Media Communications, Marijana Kerleta, predsednica Udruženja poslovnih žena „Sofia“ i članica Biljana  Minić.

B.Jajić

Foto Jovan Nj. Drndak

 

Opširnije u štampanom izdanju…