GODIŠNJI KONCERT KULTURNOG CENTRA ,,SVETOZAR MARKOVIĆ“: Petnaest godina trajanja i uspešnog rada

Nastupom na sceni Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović“, članovi Kulturnog centra (KC) ,,Svetozar Marković“ obeležili su u petak, 1. juna značajan jubilej; 15 godina aktivnog rada i trajanja na polju folklora. Sačinjavaju ga: folklorno zabavište, veteranski ansambl, izvođački ansambl, orkestar i dve pevačke grupe. Takođe, u njihovom sastavu je i radionica za izradu narodnih nošnji i kostima.

Na koncertu su se predstavili Igrama iz Banata, svadbenim običajima iz Brusa, Igrama iz Podgolije i muzičko-scenskim prikazom igara i pesama iz Dimitrovgrada u kojem su solisti bili Milica Ilić, Vuk Trifić i Ivan Tošić.

– Naš jubilarni, 15. po redu godišnji koncert organizovali smo sa prijateljima i gostima. Predstavili su se naš izvođački ansambl i folklorno zabavište. Zahvaljujem se svim prijateljima koji su došli da nas podrže, i koji nas podržavaju, kao i gostima koji su se odazvali našem pozivu i uveličali našu svečanost. Probe imamo svakodnevno, a za ovaj koncert smo se posebno pripremali – izjavio je Aleksa Šerbula, umetnički rukovodilac Kulturnog centra ,,Svetozar Marković“

Gosti su bili Društvo za očuvanje i negovanje kulture i tradicije ,,Prelo“ iz Čuruga i Udruženje za očuvanje kulture i tradicije folklornog stvaralaštva ,,Moja Sosa“ kao i deca iz Doma učenika srednjih škola ,,Angelina Kojić Gina“ i njihova folklorna sekcija.

 

M.Malbaški

(Opširnije u štampanom izdanju)

DSC_0548_resize DSC_0554_resize DSC_0599_resize