GRAD IZDAJE POSLOVNI PROSTOR FIZIČKIM, PRAVNIM LICIMA I PREDUZETNICIMA

Prva poslovna zona do osam puta jeftinija
Utvrđene su mesečne cene zakupa poslovnog prostora koji izdaje grad, kada je gradska Skupština nedavno usvojila Odluku o poslovnom prostoru u javnoj svojini grada Zrenjanina
Visina zakupnina za poslovni prostor utvrđuje se prema zoni u kojoj se on nalazi, zatim prema delatnosti koja se u njemu obavlja, kao i prema površini prostora.
U Zrenjaninu postoje tri poslovne zone, pri čemu prva obuhvata uži centar grada. Tako je na primer utvrđeno da za prostor površine do 30 metara kvadratnih sa ulazom ili izlogom u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića treba izdvojiti devet i po evra po metru kvadrtnom, odnosno ukupno 285 evra, što je početna cena pri javnom nadmetanju. Za 30 metara kvadratnih prostora na spratu u ovoj ulici treba platiti 135 evra. Cena kvadrata za prostor od 150 metara kvadratnih, takođe u glavnoj ulici, iznosi sedam evra, što je ukupno 1.050 evra. Cene su znatno niže u trećoj poslovnoj zoni, gde zakup površine 50 metara kvadratnih košta 110 evra, odnosno nešto više od dva evra je cena metra kvadratnog.

M. M.
Opširnije u štampanom izdanju