GRAĐEVINSKA SEZONA U PUNOM JEKU

U Gundulićevoj – 192 nova stana

U zrenjaninskom naselju „Mala Amerika” nastavlja se izgradnja skoro 200 stanova investitora „Maksimović – Gradnja”. To je najveće gradilište objekata namenjenih višeporodičnom stanovanju u Zrenjaninu, a trenutno je u gradu aktivno sedam gradilišta, uz još nekoliko u pripremi, što zajedno čini oko 500 stanova u izgradnji. Veći deo prodat je unapred, uz rast cena nekretnina, ali i cena građevinskih parcela u vlasništvu Grada. Radovi nisu prekidani ni tokom vanrednog stanja i ocenjuje se da epidemija izazvana korona virusom ne bi trebalo da značajnije utiče na aktivnosti u tom građevinskom sektoru.
– Tržište nekretnina u našem gradu u poslednjih deset-petnaest godina gotovo da nije ni postojalo, ali danas je Zrenjanin među gradovima u Srbiji sa ostvarenim najvećim prometom u toj oblasti. Trenutno se gradi 500 stanova, a nisam siguran da li zainteresovani kupac može da nađe slobodan stan – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić, posetivši u utorak gradilište u Maloj Americi, dodavši da je to pravi pokazatelj razvoja:
– Zrenjaninci imaju poverenja u Grad, u državu, dolaze investitori, i strani i domaći, preko pet hiljada radnih mesta je u prethodnom periodu otvoreno u Zrenjaninu i ovakav obim stanogradnje i ovakva gradilišta su sigurno rezultat i toga – ocenio je Janjić.
Izvor: sajt Grada Zrenjanina

Opširnije u štampanom izdanju