GRADONAČELNIK ČEDOMIR JANJIĆ POSETIO PORODILIŠTE ZRENJANINSKE BOLNICE: Dunja Lakatuš – prva beba rođena u Novoj godini

Prva beba rođena u Novoj 2019. godini u Porodilištu zrenjaninske Bolnice „Đorđe Joanović je Dunja. Njena majka Vesna Lakatuš iz Aleksandrova već ima dvoje dece, četvorogodišnju Žaklinu i trogodišnjeg Miloša.

Dunja je rođena u 3.06 sati sa 3,250 kilograma i 54 centrimetra.

– Presrećna sam iako znam da neće biti lako sa tri mala deteta – izjavila je za „Zrenjanin“ Vesna Lakatuš, koja je domaćica, a u podizanju dece joj pomažu suprug, koji radi kao vozač u međunarodnom saobraćaju, svekrva i svekar.

Druga beba rođena u zrenjaninskom Porodilištu u Novoj godini je dečak koji se rodio u 11,40 časova i još nije dobio ime. Njegova majka Sandra Erski ima 26 godina i ovo joj je prva beba. Dečaj je težak 3,630 kilograma i ima 53 centimetra.

Porodilište je danas u podne, već po tradiciji, posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i porodiljajma uručio prigodne poklone, u pratnji direktorke dr Ivane Tešić, dežurne dr Milice Poučki i glavne sestre Andrijane Santovac. Tradicionalni poklon Vesni Lakatuš je za njenu bebu Dunju uručila Maja Sladojević, zadužena za odnose s javnošću u Bolnici.

Dr Ivana Tešić se zahvalila na društveno odgovornom gestu gradonačelniku i Gradskoj upravi, u ime menadžmenta, zaposlenih i u svoje lično ime, a svim sugrađanima poželela zdravlja i radosti u Novoj godini.

Prema rečima dr Milice Poučki, prošle godine je u Porodilištu Opšte bolnice „Đorđe Janović“ rođena 1.381 beba, trinaest manje nego godinu dana ranije.

Lane je rođena 1.381 beba, 750 dečaka, 644 devojčice i 13 blizanaca, dok je 365 porodilja porođeno carskim rezom.

Branka Jajić

Foto: Zoran Međo