GRADONAČELNIK JANjIĆ NA SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU

Potpisan protokol sa Novosadskim sajmom

Zrenjanin je agrarna sredina i veoma nam je značajno da naši poljoprivrednici učestvuju na ovom prestižnom Sajmu, a time pokušavamo da se nametnemo kao jedan od lidera u poljoprivredi – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić, nakon što je, sa direktorom Novosadskog sajma Slobodanom Cvetkovićem, potpisao Protokol o pokroviteljstvu Nacionalne izložbe stoke.
– Izuzetno sam ponosan na naše stočare i privrednike koji iz godine u godinu nižu uspehe i priznanja na čemu im čestitam. Dosta sredstava se izdvaja iz budžeta za ovu oblast i u tom smeru ćemo i dalje nastaviti. U prethodne dve godine Grad je poklonio 93 visokokvalitetne junice simentalske rase našim malim i srednjim stočarima, kako bismo im pomogli u poslu. To se pokazalo kao dobar program, a dalo je i vidljive rezultate i na prethodnim Sajmovima – rekao je Janjić.
Srednjobanatski okrug, Grad Zrenjanin, kao i veliki broj domaćih i stranih izlagača iz 32 zemlje, predstavio se na ovogodišnjem 86. Međunarodnom sajmu poljoprivrede koji se održavao od 11. do 17. maja u Novom Sadu. Direktor Sajma Slobodan Cvetković ističe kvalitet prikazanih grla stoke.
M. Malbaški
Foto: Zoran Međo

Opširnije u štampanom izdanju