GRADSKE MESNE ZAJEDNICE BIRAJU ČLANOVE SAVETA I NADZORNOG ODBORA

Očekuju kontinurani rad i dobru saradnju
U nedelju, 4. decembra, u devet gradskih mesnih zajednica građani Zrenjanina biraće članove saveta i nadzornih odbora. Komppletno novo rukovodstvo biraće se u „Centru”, „Gradnulici”, „Savi Kovačeviću”, „Veljku Vlahoviću”, „Dolji – Crni šor”, „Zelenom polju”, „Žarku Zrenjaninu”, „Dositeju Obradović” i „Mužlji”. U mesnim zajednicama „Šumica” i „Mala Amerika” građani će birati samo članove Saveta.
Jedna od većih mesnih zajednica „Dositej Obradović” od ove godine biraće sedam članova Saveta od osam (do sada je bilo 11) i tri člana Nadzornog odbora od četiri nova kandidata.
– Od starih članova Saveta kandidovali su se Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika i predsednik ove Mesne zajednice, kao i Igor Virijević, načelnik Komunalne policije i inspekcijske službe – navodi Zlata Bogaroški, sekretarka MZ „Dositej Obradović”.
Ona ističe da je izlaznost uvek slaba kada se biraju članovi Saveta i nadaju se da će od 9.000 građana na izbore izaći bar njih 2.000 i da ovim putem pozivaju građane da podrže kandidate. Kako kaže, novi Savet bi trebalo da nastavi kontinuitet rada prethodnog saziva i da će svakako svojim novim idejama poboljšati život građana. U Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović” na Bagljašu, gde pravo glasa ima 9.020 meštana, biraće jedanaest članova Saveta od trinaest i tri člana Nadzornog odbora od četiri. Prema rečima Marije Janković, sekretarke ove Mesne zajednice, kandidovali su se i neki stari članovi.
– Nadam se da će novoizabrani sastav nastaviti sa radom prethodnog saziva, sa rešavanjem komunalnih problema, i na urbanizmu ovog dela grada, uređenjem parka kod „Aviva” i završetka crkve – navodi Marija Janković.
Slična situacija biće i u Mesnoj zajednici „Zeleno polje”, gde će se birati isti broj članova Saveta i Nadzornog odbora. Na listi se nalazi dvanaest kandidata za Savet i tri za Nadzorni odbor. Snežana Grozdanović sekretarka u ovoj Mesnoj zajednici, navodi da će čak 80 odsto Saveta ostati isti, trebalo bi da dobiju četiri nova člana. Ističe da se među kandidatima nalaze i članovi Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i PUPS-a. Pravo glasanja u naselju Zeleno polje ima 6.600 građana. Skoro ili potpuno nove savete imaće „Dolja – Crni šor” gde će oko 3.500 građana moći da bira devet članova Saveta i tri Nadzornog odbora. Isti broj članova biraće mesne zajednice „Centar” i „Sava Kovačević” (od 11 kandidata za Savet i tri za Nadzor). Jedanaest članova Saveta od 17 prijavljenih i tri Nadzornog odbora od pet, biraće u MZ „Žarko Zrenjanin”. Kako saznajemo, trenutni predsednik ove Mesne zajednice Igor Marton ne nalazi se na listi kandidata.
Oko 1.941 građana Male Amerike ima pravo da u nedelju bira sedam članova Saveta od devet prijavljenih kandidata. Prema rečima Snežane Jonjev, sekretarke ove MZ, kandidovali su se i dve osobe koje su bile u sazivima prethodnih godina, dok se iz sadašnjeg saziva niko nije kandidovao. Podatke od MZ „Šumica” nismo dobili do objavljivanja ovog broja.

JEDNO BIRAČKO MESTO U MUŽLjI
Jedanaest članova Saveta i tri nadzornog odbora biraće se u MZ „Mužlja”, gde 7.008 građana ima pravo na glasanje.
-Prijavilo se 22 kandidata za Savet i njih šestoro za Nadzorni odbor. Ovog puta glasaće se na jednom biračkom mestu, u Domu omladine u ulici Mađarske komune 42 – kaže Laslo Kovač sekretar pomenute Mesne zajednice.

MZ „GRADNULICA”: 6.200 SA PRAVOM GLASA
Kako kaže Vesna Cvetkov, sekretarka u Mesnoj zajednici „Gradnulica”, pravo da glasa ima 6.200 građana. Oni će u nedelju takođe odabrati jedanaest članova Saveta i tri Nadzornog odbora.
– Većina članova iz sadašnjeg saziva nalazi se na listi kandidata, tako da će se Savet delimično promeniti – ističe sekretarka.

I. ISAKOV