GRAND PRIX ZA KOMPANIJU „MLEKOPRODUKT“: Veliko priznanje za kampanju uvođenja Ile de France sireva na srpsko tržište

Grand Prix u kategoriji inovativnih poslovnih rešenja, na takmičenju u organizaciji Francusko – srpske privredne komore, osvojila je kompanija „Mlekoprodukt“ i to za kampanju uvođenja finih francuskih sireva Ile de France na srpsko tržište.

Uvođenje francuskih sireva na naše tržište predstavlja izazov za „Mlekoprodukt“ jer srpski potrošač nema formiranu naviku da ih konzumira. Na srpskom tržištu broj sireva je prilično ograničen i mogu se naći uglavnom sveži, topljeni ili polutvrdi sirevi. Uvezli smo bri, kamember, kremasti koziji kozji sir i bri sa plavim plesnima, ali smo uporedo pokušali da potrošačima približimo francusku gastronomsku kulturu i edukujemo ih o upotrebi i konzumaciji delikatesnih sireva. Ideja je više nego uspela, potrošači su sjajno odreagovali i prihvatili proizvode, tako da sada već planiramo i sledeće korake. Priznanje koje smo dobili od Francusko – srpske privredne komore, mnogo nam znači, jer potvrđuje da smo povukli pravi potez na tržištu – kaže Bojana Momčilov, menadžer za komunikacije.

Mlekoprodukt“ je u cilju promocije kulture francuskih sireva u proteklom periodu organizovao niz aktivnosti, poput degustacija na mestima prodaje, nastavnih i zabavnih programa za najmlađe, degustacije jela pripremljenih na bazi francuskih sireva.

Posebno smo ponosni što smo za program promocija uspeli u Srbiju da dovedemo i Rolana Bartelemija, najvećeg svetskog stručnjaka za sir, koji je na nizu događaja javnosti predstavio tajne francuskih delikatesa. U okviru promocija organizovali smo i događaje na kojima su Ile de France sireve sa vinima uparivali domaći vinski autoriteti poput Igora Lukovića – kaže Bojana Momnčilov.

Grand Prix za inovativno poslovno rešenje „Mlekoproduktu“ je uručio predsednik Francusko-srpske privredne komore, Dragoljub Damljanović, 17. aprila u Beogradu, uz prisustvo Ambasadora Francuske Frederika Mondolinija, diplomatskog kora, uglednih privrednika i predstavnika francuskih kompanija u Srbiji. Iste večeri, nagrade su dodeljene i kompaniji „Total“ u kategoriji društveno odgovornog poslovanja, kao i Adria media Grupi za medijsku kampanju „Stop nasilju“.

Dobitnici Grand Prix nagrada kandidovali su se za učešće na konkursu za međunarodni trofej koji dodeljuje Udruženje francuskih privrednih komora u inostranstvu u junu u Parizu.

M.B.

Fotografije: Francusko.srpska privredna komora